6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Suşehri'nde fetih coşkusu

İSTANBUL'UN FETHİ COŞKUYLA KUTLANDI

İstanbul'un Fethi'nin 557. yıldönümü Sivas'ın Suşehri ilçesinde Suşehri Kemalpaşa İlköğretim okulu tarafından düzenlenen programla kutlandı.

Kemalpaşa İlköğretim Okulu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşma Kemalpaşa İlköğretim Okulu Müdürü Halil İbrahim Taştan tarafından yapıldı.

Taştan konuşmasında fethi anmayı ve anlatmayı sadece milli görev olarak değil insani ve küresel olarak bir görev olarak saydıklarını belirterek, "İstanbul'un Fethini anlama ve özünü yakalamada her aklıselim insana görevler düşmektedir. Tarihin yüz akı bu milletin başından geçen nice acıları, kahramanlıkları, sevdaları, hüzünleri kayıpları var ki üç kıta yedi denize yayılmıştır. Bu millet sabırlı inandığı şeylere tam ve fedakarca inanan, askeri kabiliyetleri yüksek, devlet yurt ve otoriteye bağlı, izzeti nefsine düşkün, bereketli özellikleri üzerinde taşıyan zengin bir millettir. Fethi anmayı ve anlatmayı, sadece milli bir görev değil, insani ve küresel bir görev sayıyoruz. Fethin hikmeti, ahlakı, erdemi yolunuzu aydınlatsın ve şevk versin. Bu vesileyle fetih bayramınızı kutluyorum."dedi.

Fethin 557. yılını anma programında günün anlam ve önemini anlatan şiir, Kemalpaşa İlköğretim Okulu koro ekibinin dinletisinin ardından özel Özbek Pilavı ikramıyla son buldu.

Kemalpaşa İlköğretim Okulu ve ana sınıfı öğrencilerinden seçilerek oluşturulan mehteran takımı salona girerken ve çıkarken büyük alkış aldı.

İSTANBUL'UN FETHİ COŞKUYLA KUTLANDI
İSTANBUL'UN FETHİ COŞKUYLA KUTLANDI
İSTANBUL'UN FETHİ COŞKUYLA KUTLANDI
İSTANBUL'UN FETHİ COŞKUYLA KUTLANDI
İSTANBUL'UN FETHİ COŞKUYLA KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 17:47:00
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 18:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?