3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Suşehri'nde futbol şenliği yapıldı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Futbol Fedarasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen futbol şenliği kapsamında Suşehri'ne gelen okul il futbol koordinatörü Arif Meral gözetiminde öğrenciler tüm hünerlerini sergiledi.

Yanlızbağlar Mahallesi'ndeki kapalı halı sahada yapılan organizasyona Suşehri,Gölova, Akıncılar ilçelerinden ilköğretim öğrencileri katıldı.Yapılan futbol seçmelerinde öğrenciler göze girebilmek için var güçleri ile mücadele etti.

Organizasyon hakkında Okul İl Futbol Koordinatörü Arif Meral, "Futbol Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığınca organize edilen futbol şenliği kapsamında Suşehri,Gölova ve Akıncılar ilçelerinden ilköğretim öğrencilerine temel futbol eğitimi konusunda dersler vermeye başladık. Bu doğrultuda ilk çalışmayı Suşehri'nde başlattık. Amacımız ilköğretim okuluna giden minik öğrencilerimize futbolun güzel yanlarını ve tribün fanatizminden uzak durulması konusunda bilgilendirmektir. Yine bu öğrencilerimiz içerisinde futbol bilgisi ve kabiliyetli olanları tespit ederek yeni nesillere örnek birer futbolcu olmalarını sağlamaktır. Yurt dışındaki futbol okullarının çokluğu ve alt yapıya verilen önem ülkemizde maalesef sınırlı. Bizler yapacağımız bu çalışmalarda bu açığı gidermeye gayret göstereceğiz" dedi.

Suşehri'nde yapılan futbol şenliği organizesini Suşehri Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler ve beden eğitimi öğretmenleri de takip etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 13:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?