3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Suşehri'nde kalfalık ve ustalık sınavı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 2008-2009 öğretim yılı kış dönemi kalfalık ve ustalık sınavlarının başladığı bildirildi.

Sınavların 10-22 Şubat tarihleri arasında Endüstri Meslek Lisesi'nde yapılacağını söyleyen yetkililer, belge almak için sınava gireceklerin ortak beceri sanat eğitimi, teknik resim, satış sonrası hizmetler, genel muhasebe, müşteri ilişkileri ile satış ve mesleki uygulamalı derslerden başarılı olmaları gerektiği belirtildi.

Belgeliyi almak için adayların daha öncelerden Sivas'a gittiğini söyleyen yetkililer, "Yapılan yoğun çalışmalar neticesinde bu sınavların Suşehri'nde yapılması sağlandı. Böylece Suşehri ve çevre ilçelerdeki esnaf ve sanatkarlarımız Sivas'a gitmekten kurtuldular. Hem zaman hem de maddi açıdan kazançlı duruma geçtiler" dedi.

10 Şubat'ta başlayan ustalık ve kalfalık sınavlarına 150 öğrenci kayıt yaptırdığını da belirten yetkililer, "Kalfalık sınavlarında başarılı olan esnaf ve sanatkarlara ustalık ve kalfalık belgesi verilecektir. Çıraklık öğrenci kayıtları ise ocak, ağustos ve eylül aylarında yapılmaktadır. Çırak öğrencilerimiz hafta da 1 gün okulda diğer günlerde ise kendi işletmelerinde eğitim görmektedirler. Çıraklık eğitimini tamamlayan öğrenciler ustalık ve kalfalık sınavlarına katılmaktadır. Kalfa olan adaylar, 2 yıl ustalık eğitimine katılarak ustalık belgesi almaya hak kazanacaklardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 11:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?