3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Suşehri'nde 'kuş gribi' konferansı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, ilköğretim okulu öğrencilerine 'aşı ve kuş gribi' konulu bir konferans verildi.

İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü organizasyonu ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, konuşmacı olarak Suşehri Devlet Hastanesi'nde görevli Yasemin Özer, Nurten Sivri, Ömer Dağaşar ve Gülşah Çetin katıldı.

Aşılar hakkında öğrencilere bilgi veren hastane hemşirelerinden Nurten Sivri, Tüberküloz olarak bilinen verem hastalığının insanlığın en eski hastalıklardan biri olduğunu söyledi. Son yıllarda tüberküloz hastalığında artış görüldüğünü belirten Sivri, bunun tedavisinin uzun süreli olduğunu ve bu hastalığa yakalanmamak için çocukların 2 aylıkken mutlaka aşısının yaptırılması gerektiğini belirtti.

Tüberkülozun özellikle akciğeri tutan, ancak vücudun hemen her organına yerleşebilen sinsi seyirli bir infeksiyon hastalığı olduğunu belirten Sivri, hastalığa neden olan etkenin mikobakterium adlı mikrop olduğunu ifade etti. Hastalığın solunum yolu ile bulaştığını belirten Sivri, tedavi edilmeyen akciğer vereminin ilerlediğini söyledi. Sivri, karma aşı, difteri, boğmaca, tetanos, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, su çiçeği aşısı ve grip aşısı ile ilgili öğrencilere bilgi verdi.

Ardından diğer konuşmacılarda kuş gribi hastalığı hakkında bilgiler ve korunma yolları anlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 11:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?