7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Suşehri'nde şehitler anıldı

SEŞEHRİ'NDE ŞEHİTLER ANILDI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma programı gerçekleştirildi.

Suşehri Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne ilçe idarecilerinin çelenklerini sunmalarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Suşehri İlçe Jandarma Komutanlığından Jandarma Kıdemli Başçavuş Mesut Ataman yaptı.

Ataman, konuşmasında "Yurdumuzun bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı, yüce Türk ulusunun birlik ve beraberliği için canını ve kanını seve seve feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Bugün Türk bayrağı özgürce dalgalanıyorsa inanç ve ibadetimizde özgürsek vatan dediğimiz bu topraklarda insan olmanın onuruyla yaşıyorsak bütün bunları aziz şehitlerimize borçluyuz o kahramanlar bu toprakları bağımsız ve bölünmez bir vatan, bu toplumu özgür ve parçalanmaz bir ulus yapmak ve böyle muhafıza etmek için canlarını verdiler. Bu değerlere sıkılan kurşunlara gencecik bedenlerini iman dolu göğüslerini siper ettiler onlara Allahtan rahmet diliyoruz. Şu anda aramızda bulunan şehit aileleri; sizlerin şahsında tüm şehit analarına, babalarına sesleniyorum; biliniz ve inanınız ki duygularınızı çok iyi anlıyor, acınızı tüm benliğimizde duyuyoruz. Bunun yanında, kazandığınız onur ve milletimizin gönlünde hak ettiğiniz seçkin yeriniz nedeniyle sizi takdir ediyoruz. Sizler canınızdan bir parça olan evladınızı, vatan savunması görevine dualarla, şenliklerle uğurladınız onun bayraklanmış bedenini toprağa verirken acınızı içinize gömerek Türk'e yaraşır bir vakarla "Vatan sağ olsun" dediniz. Sizlere şükran ve minnet borçluyuz sizleri saygıyla selamlıyoruz" dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma programı sonunda ilçe idarecileri ve Suşehri Jandarma Komutanlığı'ndaki rütbeli komutanlar şehit yakınları ile Atatürk büstü önünde fotoğraf çektirdiler.

Daha sonra Kaymakam Yusuf Özdemir şehit yakınlarını kaymakamlık makamında kabul etti.

SEŞEHRİ'NDE ŞEHİTLER ANILDI
SEŞEHRİ'NDE ŞEHİTLER ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 16:05:04
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 17:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?