5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Suşehri'nde tarih bulundu

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Küçükgüzel Köyü yakınlarında M.Ö. 323 yıllarında Helenistik çağına ait olduğu tahmin edilen Roma dönemine ait 2300 yıllık kent kalıntıları bulundu.

Suşehri ilçesine bağlı Küçükgüzel köyünün eski yerleşim alanında incelemelerde bulunan Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma müdürlüğü ekipleri, 100 dönümlük arazide inceleme yaptı. Yapılan kazılarda Helenistik ve Roma dönemine ait kalıntılar olan mimari bloklar, seramik parçaları, sur duvarları ve tarihi taş parçalar bulundu.
Bunun üzerine söz konusu bölgede yapılacak kazı çalışmaları için kurul oluşturuldu. Kuruldan çıkacak sonuç neticesinde ise Küçükgüzel köyünün eski yerleşim alanının arkeolojik sit alanı olması için çalışmalar başlatıldı.

Daha önce yine Küçükgüzel köyü eski yerleşim alanında Roma dönemine ait tarihi aslan baş heykeli ve bir çok çeşitli tarihi taşlar Sivas Müze Müdürlüğüne gönderilmişti. Suşehri'nde heyecan yaratan bu gelişmeler vatandaşlarında ilgisine neden oldu.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 09:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.162.198.xxx Tarih : 25.11.2007 20:45:19

MAdeniyetin beşiği diye boşuna demiyorlarmış bakın. Ama bunları değerlendirecek ve çıkarımlar yapacak beyinleri ne yazıkki aramızdan çıkaramıyoruz. Belkide aramızdan çıkarıyoruz da atıyoruz. www.haber58.com