6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Suşehri'nde tarım projesi toplantısı

SUŞEHRİ'NDE TARIM VE HAYVANCILIĞI GELİŞTİLİME PROJESİ TOPLANTISI

Sivas'ın Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, "Tarım ve Hayvancılık için Suşehri ve çevresi biçilmiş bir kaftan olarak gözükmektedir" dedi.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, ilçede tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi çalışmaları kapsamında belediye konferans salonunda, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü başkanları ve belediye birim müdürlerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

Projeye Dayalı İstihdam ve Yatırım Projeleri Tarımsal Kalkınma ve Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında ilçede başlatılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Başkan Sel, ilçenin kalkınması için tarım, hayvancılık ve meslek yüksek okuluna ivme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Sel, "Geçtiğimiz haftalarda, Çukurova Üniversitesi'nden gelen ekiple ilçemizde bulunan besi ahırlarını ve tarım arazilerinde bir takım incelemelerde bulunduk. Bölgemizin tarım ve hayvancılık sektöründe iddialı ilçeler arasında olduğu bizlere iletildi. Bu ekibimiz tekrar ilçemize gelecekler ve bu konu ile ilgili geniş kapsamlı tüm halkın katılımıyla bir toplantı düzenleyeceğiz. Şunu belirtmek istiyorum ki dışarıdan gelen bir heyet ilçemizin analizini bizden daha iyi yapıyor. Ama maalesef biz bunu göremiyoruz. Şimdi ise bu güzelliğimizi, tarım ve hayvancılık sektöründeki iddiamızı artık ortaya koyma zamanımız gelmiştir. Bunu canlandırmamız gerekiyor ve bunu el birliği ile sizlerin desteği ile yapacağız" dedi.

İlçede iş yapmak isteyen vatandaşlara destek olunması gerektiğini söyleyen Başkan Sel, " Zaman kaybetme zamanı değil. Artık kazanma zamanıdır. İlçemizde iş yapmak isteyen gençlerimize iş adamlarımıza, müteşebbislere destekçi olmamız gerekmektedir. Onlara yardımcı olmamız gerekmektedir" diye konuştu.

Başkan Sel, ilçe genelinde yaklaşık 25 bin büyükbaş, 5 bin küçükbaş ve 9 bin 600 adet arı kovanı olduğunu anımsatarak ilçe merkezinde 476 adet ahır bulunduğunu bu ahırlardan 236 tanesinin faal olarak hizmet verdiğini söyledi.

SUŞEHRİ'NDE TARIM VE HAYVANCILIĞI GELİŞTİLİME PROJESİ TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 13:00:05
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 15:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?