6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Suşehri'nde uçurtma şenliği

SUŞEHRİ'NDE UÇURTMA ŞENLİĞİ YAPILDI

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde Kösedağ Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Selçuk Fen Dershanesi'nin ortaklaşa tertip ettiği 'Uçurtma Şenliği' önceki gün Aşağı Sarıca Köyü Çayırı'nda yapıldı.

Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlandı. Şenlikte ilk konuşma Kösedağ Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zekeriya Canpolat tarafından yapıldı. Canpolat, konuşmasında derneklerinin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, "Derneğimiz kuruluşundan bu yana kadar eğitim öğretim alanında birçok faaliyetlerde bulunmuştur. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz. Sivas ve çevresinde en çok kazandıran dershane olan Selçuk Fen Dershanesi'nin bir şubesinin de Suşehri'ne açılmasına vesile olmuştur. Her yıl üniversite öğrencileri için düzenlenen kermeslerle ihtiyaç sahibi öğrencilerin mağduriyetleri giderilmeye çalışılmaktadır. Bu sene de 70 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdumuzu sizlerin sayesinde inşallah hizmete açacağız. Derneğimiz ayrıca yurt içi ve yurt dışı geziler tertip etmektedir. Değerli misafirler unutmamalıyız ki, bir çocuğu eğitmek o ülkenin kaderini belirler" dedi.

Konuşmaların ardından 9 kategorideki yarışmalara geçildi. Yarışma kategorileri arasında ise top sektirme, el arabası oyunu, çuval, en yükseğe çıkan uçurtma, yumurta taşıma, hedefe varma, elma yeme ve bilek güreşi gibi kategoriler yer aldı.

Yapılan yarışmalarda ise bilek güreşinde Enes Büyük, hedefe varma yarışmasında Tunahan Coşkun ve Yeşim Yılmaz, el arabası yarışmasında Abdurrahman Büyük ve Yusuf Aktaş, top sektirmede Semih Doğruyol, yumurta taşıma yarışmasında Nurbanu Dilce, elma yeme yarışmasında Kaan Aslan, çuval yarışmasında ise Tunahan Coşkun ve Yeşim Yılmaz birinci oldu. Yarışmalar sonucu ise dereceye girenler sponsor firma yetkilileri ve katılımcılar tarafından hediyeleri verildi.

Şenliğe Suşehri Belediye Başkan Vekili Nuh Genç, Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Özay, Selçuk Fen Dersanesi Genel Müdürü Sadık Ertaş, Selçuk Fen Dersanesi Genel Müdür Yardımcısı Yunus Bingöl, Kösedağ Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zekeriya Canpolat, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

SUŞEHRİ'NDE UÇURTMA ŞENLİĞİ YAPILDI
SUŞEHRİ'NDE UÇURTMA ŞENLİĞİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 14:47:04
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 16:21:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?