3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Suşehri'nde yeni kurslar açılıyor

SUŞEHRİ'NDE YENİ KURSLAR AÇILIYOR

Sivas'ın Suşehri Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından hazırlanıp ve Sivas İş-Kur Müdürlüğü tarafından onaylanan kurslarda kursiyer seçimi yapıldı.

Projeler kapsamında yapılan kursiyer seçimleri Suşehri Atatürk İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirildi.

Kaymakam Yusuf Özdemir ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Öztürk'ün de hazır bulunduğu seçmelerde, projelerin tanıtımı hakkında kursiyerlere yönelik bilgilendirmeyi ise Sivas İş-Kur İl Müdürü Yüksel Altun ve kurslardan sorumlu şef Ahmet Dağüstü yaptı.

Bayanlara yönelik 'Çocuk Bakıcılığı ve Eğiticiliği' ile 'Tel Kırma' kursları hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Yusuf Özdemir, ise, "Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulumuz tarafından hazırlanıp Sivas İş-Kur'a sunulan projeler onaylandı. Bu kapsamda ilçemizde sosyal güvencesi olmayan en az ilköğretim mezunu bayanlara yönelik kurslarımızın startını verdik. Yirmi asil, on yedek kursiyerlerin faydalanabileceği projeler kapsamında kursiyerlere hafta içi katıldıkları kurs günleri kadar gündelik olarak 15 TL ücret ödenecektir. Yaklaşık üç ay sürecek kurslar bitiminde başarılı olan kursiyerler sertifikalarını almış olacaklar. Bu bağlamda ilçemizde bu tür projeleri hız verip vatandaşlarımıza yeni iş istihdamları sağlamaya gayret edeceğiz. Projeler kapsamında kurslarımıza vatandaşlarımızın ilgisini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

SUŞEHRİ'NDE YENİ KURSLAR AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 16:50:04
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 17:37:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?