6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Suşehri'ne 600 bin TL'lik proje

SUŞEHRİ'NDE 600 BİN TL'LİK PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Suşehri Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Süt Sığırcılığı projesi hayata geçti.

Suşehri Kaymakamlığı bünyesindeki Suşehri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan süt sığırcılığı projesinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı genel müdürlüğünden gelen 600 bin TL ödenekle projenin startı verildi.

Yapılan ihale neticesinde müteahhit firma tarafından Kırşehir, Nevşehir ve Şarkışla ilçesinden alınan Montofon ırkı toplam 120 adet gebe düve büyükbaş hayvanlar hak sahibi 40 vatandaşa 3'er adet olmak üzere dağıtıldı. 1 yıl hayvan hayat sigortalı olacak proje kapsamında ilk 2 yıl ödemesiz 24. ayda yüzde 20, 36.ayda yüzde 20, 48. ayda yüzde 30 ve 60. ayda yüzde 30 olmak üzere hak sahibi vatandaşlar projenin sağladığı gebe düvelerin paralarını ödeyecekler D-100 karayolu yanındaki SU-AK yem fabrikasında yapılan törenle 40 vatandaş gebe düve büyükbaş hayvanlarını teslim aldılar. Törene Sivas Ak Parti Milletvekili Selami Uzun, Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Sedat Sel, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlker Şimşek, İlçe Emniyet Müdürlüne vekaleten bakan Baş komiser Zekeriya Baran, Siyasi Parti Başkanları, İlçe Tarım Müdürü Ekrem Deniz, İl Genel Meclis üyeleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Belediye meclis üyeleri, Daire Müdürleri ve kalabalık vatandaş topluluğunun katılımıyla gerçekleşti.

Yapılan törende konuşan Sivas Ak Parti Milletvekili Selami Uzun “Suşehri Kaymakamlığımız tarafından hazırlanan süt sığırcılığı projesi bizlere ilk geldiği zaman çok sevindik. Kaymakam Yusuf Özdemir ile birlikte yaklaşık 600 Bin Tl tutarındaki projenin hayata geçirilmesi için Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcımız Hayati Yazıcı ile görüşerek projenin onaylanması sağlandı. Suşehri Sivas'ın hayvancılıkta tarımda en avantajlı ilçesi konumundadır devletimiz ihtiyacı olan ailelere destek amaçlı bu tür projelerin hepsine onay vermektedir ve herkes eşit bir şekilde hakkını almaktadır. Ülkemizde iş yapmak isteyene iş çok yeter ki iyi projeler geliştirilsin. Girişimci insanlarımız emek vererek alın teri akıtarak yaptıkları çalışmalar sayesinde ilçelerimiz ve vilayetlerimiz gelişecektir. Suşehri'ndeki hayata geçirilen süt sığırcılığı projesinin devamı hak sahibi vatandaşlarımızın başarılarına bağlıdır. Şimdi üç gebe düve büyükbaş hayvan alanlar bu sayıyı her geçen yıl artırmakla verimi çoğaltmış olacaklardır. Böylelikle kendilerinin ve çocuklarının geleceğini garanti altına alacaklardır. Projede emeği geçen herkesi kutluyorum Suşehri besi hayvancılığında büyük bir hamle yapmıştır" dedi

Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir ise konuşmasında "Suşehri'nin ekonomisi tarım ve hayvancılığa bağlı olduğundan özel sektör ve kamu ile yatırımlar bu doğrultuda devam etmektedir. Kırsal tarım ve hayvancılığın gelişmesi için ilçemizde başlattığımız faaliyetlerimizi her geçen yıl artırarak sürdüreceğiz süt sığırcılığı projemizi ilk hazırladığımızda sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımızın 300 bin TL'lik proje üretme rakamını Ankara'da yapmış olduğumuz temaslar neticesinde 600 bin Tl'ye çıkartılması sağlanmıştır bu çalışmamızda milletvekilimiz Selami Uzun'un büyük destekleri olmuştur. 600 bin TL değerindeki projenin ilçemize büyük katkısı olacaktır hayvanların tüm sağlık kontrolleri Suşehri tarım müdürlüğü bünyesindeki veteriner hekimler tarafından takip edilecektir. Proje Suşehri'ne ve hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel'de yaptığı konuşmada Suşehri'nin kalkınma hamlesinde besi hayvancılığı projesinin önemi büyüktür bu bir başlangıç olarak görülmektedir. Hak sahibi vatandaşlarımızın gayreti ile günlük süt üretimini suşehri'nde 10 ton üzerine çıkarabilirsek daha büyük destekler alabiliriz. Belediyemiz bu doğrultuda Su-Ak yem fabrikası yanında süt inekçiliği için arazi tahsisinde önemli adımlar atmıştır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından büyükbaş hayvanlara verilen numaralarla protokol tarafından çekilen numaralı kağıtlar hak sahibi vatandaşlara teslim edildi.120 adet büyükbaş gebe düve ise yine hak sahibi 40 vatandaşa protokol tarafından dağıtıldı.

SUŞEHRİ'NDE 600 BİN TL'LİK PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ
SUŞEHRİ'NDE 600 BİN TL'LİK PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ
SUŞEHRİ'NDE 600 BİN TL'LİK PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ
SUŞEHRİ'NDE 600 BİN TL'LİK PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ
SUŞEHRİ'NDE 600 BİN TL'LİK PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ
SUŞEHRİ'NDE 600 BİN TL'LİK PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 17:39:04
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 18:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?