7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Suşehri'ne fakülte hazırlığı sürüyor

Sivas'ın Suşehri ilçesine fakülte kurulması konusunda yapılan çalışmalar kapsamında Kaymakam Yusuf Ödemdir, AK Parti milletvekili Selami Uzun ve Belediye Başkanı Şaban Coşkun başkanlığında oluşturulan heyet, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'ı ziyaret etti.

Heyet adına konuşan Kaymakam Özdemir, Kelkit Vadisi'nin il konumunda bulunan yerleşim biriminin Suşehri olduğunu ve her geçen gün büyüdüğünü söyledi. İlçenin gelişmesi için üniversitenin önemli olduğunu kaydeden Demir, mevcut yüksek okulun kapasitesinin artırılarak fakülteye çevrilmesini talep ettiklerini, bunun içinde ilçedeki tüm bürokratlar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket ettiğini söyledi.

Rektör Dökmetaş ise müjdeli haber vererek, "Düne bakmamalıyız. Önümüze bakmalıyız. İlk hedeflerimizi içerisinde Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu'nu geliştirip yeni bölümleri buraya kazandırmaktır. Sivas'ın ilçeleri içerisinde Suşehri, tarım arazileri ve yer altı kaynakları ile zengin bir bölgemiz. Bu nedenle Ziraat Fakültesi talebinizi yerinde buluyorum. Bu konuda gerekli altyapı çalışmalarına başladık. Ancak fakülte kurmak kolay değil. Bir fakülte kurmak için altyapı çalışması yapılarak hazır hale getirilmeli. İkinci olarak da senatodan geçmeli. Son olarak YÖK'ün karar vermesi geliyor. Bizler Suşehri'ne fakülte açma taraftarıyız. Bu konuda bizler kadar sizlere de görev düşüyor. Bizler bu konuda üzerimize düşen görevi başlattık. Senato ile görüştüm. Bazı fikirler çıktı. Ama Suşehri'ne fakülte kurulması için senato ile tekrar görüşeceğim" dedi.

Rektör Dökmetaş, kendi hedefinin de Cumhuriyet Üniversitesi'nin ve bağlı tüm yüksek okullarını geliştirmek ve öğrenci sayısını artırmak olduğunu sözlerine ekledi.
Yapılan ziyaretin ardından Suşehrili heyet, Suşehri yöresinde yetişen meyve ve sebzelerin bulunduğu sepeti Rektör Dökmetaş'a hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 14:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sedat YÜKSEL IP: 81.215.50.xxx Tarih : 21.11.2008 18:00:10

Memleketi için iş başarana ve iş bitirene makamıda helal olsun,aldığı parada helal olsun. Sivaslı(İmranlı İlçesi) olarak yapılan her olumlu işten gurur duyuyorum. İmranlı ilçesi yönetici ve ileri gelenlerine örnek olması dileğiyle.