6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Suşehri'ne modern mezbahane

SUŞEHRİ'NE MODERN MEZBAHANE

Suşehri'ne 300 metre kare kapalı alana yapılan mezbahanenin temeli törenle atıldı.

Törende konuşan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Tarım İl Müdürlüğünün ön gördüğü 3. sınıf mezbahane projesinin yapıldığını, Mezbahanede 10 büyükbaş ve 70 küçükbaş hayvan kesimi yapılabileceğini dile getirdi.

Mezbahane içerisinde, soğukhava deposu, şüpheli hayvan kesim yeri ve veteriner odasının bulunduğunu söyleyen Başkan Sel, "5-6 yıldır mühürlü olan eski mezbanemiz için, Suşehri'ne yeni modern bir mezbahenenin yapılması için temel atma töreni için burada toplanmış bulunmaktayız. Mezbahana, gerçekten Suşehri'nin en önemli ihtiyacıydı. Sayın Kaymakamımız ile birlikte, Göreve geldiğimiz günden bun güne kadar önemli bir çalışmamız oldu. Hayvansal Organize Sanayi sektörünü ilçede büyütmeyi hedefledik. Ama Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar ve Gölova ilçelerimizde, Tarım Bakanlığının standartlarına uygun, yasaya uygun bir mezbahana olmadığı için, bu vadide büyük bir sıkıntı vardı. Tarım İl Müdürlüğümüz ile görüşmelerimiz neticesinde, 3. sınıf mezbahane projesini, İl Müdürlüğü'nden alarak arkadaşlarımız hazırladı ve bugün temelini atıyoruz. Allah nasip ederse, iki aya kadar yeni mezbahanemizde hijyenik ortamda, standartlara uygun kesimlere başlayacağız" dedi.

Mezbahanenin yapımının Belediye tarafından yapıldığını söyleyen Sel, "Mezbahanemiz Fen İşleri ve İmar İşleri Müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. Kendi imkanlarımız ile yapıyoruz. Malzeme alımını kendimiz yapıyoruz. Sadece İşçilik ve ustada takviye alıyoruz. Bunun için maliyetini 3/1'e mal edeceğiz. Kaynağını ancak bu şekilde oluşturduk. Eski mezbahanede bulunan kullanılabilecek malzemelerimizde burada kullanacağız. Böylelikle yeni mezbahanemizide yapmış olacağız" şeklinde konuştu.

Mezbahane yanında bulunan Hayvan pazarında da düzenlemelerin devam edeceğini söyleyen Sel, "İnşallah bir iki aya kadar burası bölgenin hayvansal pazarı olacak şekilde, bölgeye hitap edecek şekilde düzenlemelerini yapacağız" diye konuştu.

Toptancı sebze pazarı için maliye ile sorunun çözülerek, sözleşmeler yapıldığını söyleyen Başkan Sel, " 15-20 gün içerisinde Toptancı sebze pazarımızın da temelini atacağız ve halkımızın hizmetine sunacağız. Gönül ister ki, Bu işleri çok seri bir şekilde yapalım. Ama ülke genelindeki sıkıntılar ve aynı zamanda belediyemizin birazcık sıkıntılarından dolayı bazı projelerimiz gecikti. Örnek verecek olursak, Balhatun Cami ve Aspasya Parklarımız yap-işlet devret ihale süreçlerinden dolayı parklarımız gecikti. Ama bu parklarımız önümüzdeki günlerde yapımına başlayacağız ve halkımızın hizmetine sunacağız. Parkların bu nedenle gecikmesinden dolayı özür diliyoruz" şeklinde konuştu.

Temel atma töreninde kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, İlçenin bir eksiğinin de giderilmiş olmasının kendilerini sevindirdiğini söyleyerek, Yeni Mezbahanenin ilçeye hayırlı ve uğurlu olmasını söyledi.

İlçe müftüsü Hayrettin Tanrıverdi tarafından yapılan duanın ardından yeni mezbehanenin temeli törenle atıldı.

Törene; İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlker Şimşek, Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Hüseyin Aydın, İlçe Emniyet müdürü Aydın Batu, Belediye meclis üyeleri, Sivil toplum örgütü Başkanları, Daire amirleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

SUŞEHRİ'NE MODERN MEZBAHANE
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 15:12:05
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 22:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?