3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Suşehri'ne SGK Şubesi açılacak

AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Sururi Koçali, ilçede Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) şubesinin açılması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Suşehri'nde SGK şubesinin açılması ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlatmak için parti binasında basın toplantısı düzenleyen Sururi Koçali, AK Parti iktidarında Suşehri'nin hep ilkleri yaşadığını belirterek, SGK Şube Müdürlüğü'nü de Suşehri'ne getirerek ilçe bir ilki daha yaşatmak istediklerini söyledi.

AK Parti iktidarının Türkiye'de birçok alanda gelişmeler kaydettiğini belirten Koçali, "AK Parti iktidarı sağlık alanında çok büyük reformlar yapmıştır. Bilindiği gibi bu sağlık reformu sayesinde bütün hastaneler birleştirilerek, hastanelerdeki kuyruklar sona erdi. Daha sonra SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı birleştirilerek Sosyal Güvenlik Kurumu adını aldı. Böylece insanlar sosyal güvence açısından eşit hale geldi. Sivas'ta SGK İl Müdürlüğü kuruldu. Bizde AK Parti ilçe teşkilatı olarak SGK Şube Müdürlüğü'nün Suşehri'nde açılabilmesi için gerekli çalışmaları başlatmış bulunmaktayız" dedi.

SGK Şube Müdürlüğü'nün Suşehri'ne kurulmasının bir zaruret olduğunu ifade eden Sururi Koçali, "Kelkit Vadisi'nde bulunan Suşehri, Akıncılar, Gölova ve Koyulhisar'da 70-80 bin kişi yaşamaktadır. Burada yaşayan insanlarımız Sivas'a olan uzaklık nedeni ile mağdur olmaktadır. Bu mağduriyetin giderilmesi için başta Suşehri Kaymakamımız Yusuf Özdemir ile yaptığımız görüşmeler neticesinde yer konusunda yardımcı olunacağını söylendi. Milletvekilimiz Sayın Selami Uzun'un Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimler neticesinde kısa bir süre sonra SGK Şube Müdürlüğü'nün Suşehri'ne açılması sağlanacaktır. Bu konuda var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 18:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?