7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Suşehri'ne yeni lise

Sivas’ın Suşehri ilçesinde yapılacak olan 480 öğrenci kapasiteli lisenin temel kazma çalışmalarına başlandı.

Suşehri Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler, taşeron firma ve belediye ekiplerince başlatılan temel kazma çalışmalarını yerinde inceledi.

2005-2006 eğitim öğretim yılında açmış oldukları Suşehri Anadolu Öğretmen Lisesi’nin eski Kemalpaşa İlköğretim Okulu binasında eğitim verdiğini ifade eden Güler, pansiyon sıkıntısını ise geçici olarak Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan Kur’an Kursu binasını kullanarak gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Suşehri Anadolu Öğretmen Lisesi’nin yeni binası için yapmış oldukları girişimler neticesinde hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü ifade eden Güler, “Bu doğrultuda Suşehri Yatılı İlköğretim Bölge Okulu arazisi içerisinde 30 bin metrekare arsa lise için ayrıldı.

Yaklaşık 2 hafta içerisinde resmi temel atma törenini gerçekleştireceğimiz 480 öğrenci kapasiteli 16 derslikli okulumuz ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyon, spor alanları ve çevre düzenlemesi ile yeni Anadolu Öğretmen Lisemiz 2010 Ocak ayında eğitim öğretime başlayacaktır. 3 milyon 788 bin YTL ye mal olacak Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tüm teknik ders sınıflarımız da olacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 12:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?