6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Suşehri'ne yeni mezbahane

SUŞEHRİ'NDE YENİ MEZBAHANE YAPIMINA BAŞLANDI

Suşehri ilçesi D-100 Karayolu Sanayi Sitesi karşısında 300 metrekare kapalı alan olacak olan mezbahanenin yapımına başlandığı belirtildi.

Suşehri Belediye Başkan Vekili Süleyman Şen yaptığı açıklamada, ilçede bulunan mezbahanenin uzun yıllar önce yapıldığını ve artık sağlık koşulları nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Tarım İl Müdürlüklerine gönderilen 3. Derecede bir mezbahane yapımına başlandığını söyleyen Şen, "İlçe mezbahanemiz yaklaşık 35 yıl önce faaliyete geçmiş bulunmaktadır. O günkü şartlarda iyi bir konumda olmasına rağmen, yıllar geçtikçe artık bu hijyen ve sağlık koşullarına karşı kullanılamaz hale gelmiştir. Bu nedenle, Belediye Başkanımız Sedat Sel'in, Avusturya'da ziyareti öncesi birim müdürlerine verdiği talimat doğrultusunda, ziyaret dönüşüne kadar mezbahaneye bir an önce başlatılması talimatı ile bugün mezbahanemizin kazı işlemlerine başlamış bulunmaktayız. 300 metre kare kapalı alan üzerine yapılacak olan mezbahanenin soğuk hava depoları ile birlikte et dinlendirme odaları da mevcut olacaktır. Ayrıca Veteriner odası da mevcut olacak mezbahane içerisinde günlük kesim işleri yapılacaktır" dedi.

Çalışmaların bir ay içerisinde bitirileceğini söyleyen Şen, "Belediye ekiplerimiz tarafından yapılacak olan mezbahenemiz kısa sürede tamamlanarak ilçe ve çevre ilçe kasaplarımızın hizmetine sunulacaktır" dedi.

SUŞEHRİ'NDE YENİ MEZBAHANE YAPIMINA BAŞLANDI
SUŞEHRİ'NDE YENİ MEZBAHANE YAPIMINA BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 10:23:00
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 11:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?