3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Suşehri'ne yeni öğrenci yurdu

Sivas'ın Suşehri ilçesine Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yaptırılacak 500 kişilikli öğrenci yurdunun temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Öksülü Mahallesi yolunda bulunan Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı Timur Karabal Meslek Yüksekokul binasının yanında bulunan alana 250 erkek ve 250 kız öğrenci için yaptırılan yurt binasının temeli, törenle atıldı. Temel atma töreni öncesi bir konuşma yapan Sivas Vali Vekili Kemal Şahin, eğitim ve insana yapılan yatırımların en değerli yatırımlar olduğunu söyledi.

Şahin, “Eğitime yapılan yatırımlar hiçbir zaman zay olmaz. Ülkeler geniş olabilir, ülkelerin insanları çok olabilir. Hatta ülkelerin öz kaynakları, doğal varlıkları çok olabilir. Ancak bunları kullanamazlarsa, yetişmiş insanları yoksa, o ülkeler geri ülkeler olabilir” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise, Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu'ndaki öğrenci sayısını, önümüzdeki eğitim döneminde bin 400'ye çıkartacağını belirterek, “Biz nerede hata yaptık. Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı olarak açılan Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu'ndaki öğrenci sayısı 3 binlere yaklaştı. Önümüzdeki dönemde, vekillerimizin, YÖK Başkanlığı'nın ve hükümetimizin desteği ile Zara'yı da Suşehri'ni de bir Şebinkarahisar yapmak zorundayız. Önümüzdeki eğitim dönemimizde 800 olan öğrenci sayımızı, 8 olan programımızı bin 400 öğrenciye çıkartmayı hedefliyoruz. Bu YÖK'te netleşti. Önümüzdeki günlerde kitapçığa ilave bölümler konulacaktır. Yani bir yıl içerisinde 800'den bin 400'e çıkan öğrenci profili olacaktır. Bu sebeple Divriği ve Suşehri ilçelerinde ikinci eğitimi bu ilçelerde açıyoruz. İkinci eğitim para demektir. İkinci eğitim huzurun ve güvenin olduğu yerde oluyor. Kızlarımız ve erkek çocuklarımızı sizlere teslim edeceğiz. Durmak yok, çalışmakla yola devam edeceğiz. İlçeler büyürse, Sivas büyür. Sivas büyür ise Cumhuriyet Üniversitesi büyür” şeklinde konuştu.

AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun da, 500 kişilik öğrenci yurdunun beş yıldızlı otel binası gibi olacağını belirterek, “Sosyal tesisleri ayrı bir blok. Burasını yaparken aynı zamanda üniversite kampüsü gibi düşündük. İnşallah bir gün üniversite de olur. Çünkü bu yatırımlar doğunun göçünü de önleyecektir. İşte bu üniversite de bu göçü önler” diye konuştu.

Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir'in de bir konuşma yaptığı törende, okunan duaların ardından temele ilk harç atıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 10:34:18
Güncelleme :29 Haziran 2009 Pazartesi 10:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?