6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Suşehri'ne yeni terminal

Sivas'ın Suşehri ilçesinde yapımına karar verilen şehirlerarası otobüs terminalinin temel atma töreni dualar ile yapıldı.

Suşehri Belediyesi tarafından yapılacak olan yeni oto terminalinin temel atma törenine Sivas Valisi Veysel Dalmaz, AK Parti Sivas Milletvekilleri Selami Uzun ve Osman Kılıç, vadi kaymakamları ve belediye başkanları, ilçe daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, il genel meclis üyeleri katıldı. Töreninde konuşan Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun, önemli bir eksikliği gidereceklerini söyledi.

Coşkun, "Bugün il adayı olan ilçemizin, il olmadan önce şehir haline getirilmesi için yapılan çalışmalardan birini daha gerçekleşmesinin gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Şehirlerarası otobüs terminalleri, o şehrin girişindeki ilk kapısıdır. Şehre gelen yabancılar açısından terminaldeki o ilk intibaa çok önemlidir. Daha önce geçici olarak yapılan ve bugüne kadar hizmet veren terminalimiz bu açıdan ilçemiz için çok iyi bir görüntü vermiyordu. Bu nedenle seçim beyannamemiz de ilçemize yakışır modern bir terminal binası yapacağımızı söz vermiştik ve bugün bu sözümüzü yerine getirmenin ilçemizi modern bir terminale kavuşturuyor olmanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz" dedi.

Binanın modern ve büyük olacağını belirten Coşkun, "Çok değişik ve modern bir mimarisi olan otobüs terminalimiz, yaklaşık 12 bin 100 metrekarelik belediyemize ait arsada inşa edilmektedir. Terminal binamız iki katlı olup, 8 otobüs işletmesi yazıhanesi ile birlikte, toplam 18 işyeri olacaktır. İçerisinde restoran, mescit, güvenlik ve kamera izleme odası, şirket büroları, ilk yardım odası, emanet ve kayıp eşya bürosu, TV izleme odası, kuaför salonu gibi hizmetlerde bulunacak. Çevre düzenlemesi ile birlikte yeni oto terminalimiz 1 milyon 198 bin YTL’ye ihale edildi” dedi.

AK Parti Milletvekili Selami Uzun ise, Suşehri Belediyesi tarafından temeli atılan oto terminal binasının doğuyu batıya bağlan güzergahta önemli hizmet vereceğini söyledi. Uzun, “Temel atma törenleri bir teşviktir. Hizmetlerimizin sunulması ve tanınması açısından çok önemlidir. Hükümetimiz yerel yönetimlere gerekli desteğini sürdürmektedir. Hizmetlerimiz devam edecektir. Bu konuda durmak yok. Suşehri'nin daha da gelişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz ise, Suşehri'nin her geçen gün kendini yenileyerek, geliştiğini belirtti. Vali Dalmaz, "Vadi ilçeleri içerisinde Suşehri ilçemiz her geçen gün gelişmekte. Şehir hüviyetini hızlı bir şekilde elde etmekte. Geçen yıl başlatılan bölünmüş yol çalışmaları kapsamında D-100 karayolu üzerinde temeli atılan bu modern oto terminal binası uluslararası yolda önemli bir yer edinecektir. Yeni oto terminali Kelkit Vadisi’ne hayırlı olsun" dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından dualar edilerek topluca butona basılarak Suşehri Belediyesi tarafından inşa edilen şehirlerarası oto terminalin temel atma töreni gerçekleştirildi. Vali Veysel Dalmaz, Milletvekilleri Selami Uzun ve Osman Kılıç ile birlikte ilçe idarecileri Suşehri YİBO arazisi içerisinde yeni yapılacak olan Suşehri Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatında incelemelerde bulundular.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 17:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?