6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Suşehri'nin nüfusunda artış

SUŞEHRİN'NDE ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ ÇALIŞMALARI

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde ilçemizin nüfusunda yüzde 12 oranında artış olmuştur" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2009 Nüfus Sayımında dün açıklanan sonuçlara göre Suşehri ilçe merkez nüfusunun 13 bin 715'den, 15 bin 304'e çıktığı bildirildi.

2008 yılında yapılan nüfus sayımına göre Suşehri ilçe merkez nüfusunun 13 bin 715 olarak resmi kayıtlarda yer aldığını belirten Başkan Sel, "2009 yılı Aralık ayı başlarında, ilçemiz belediye ekiplerinden oluşan 20 kişilik ekip tarafından yapılan nüfus tespit çalışmalarında, ilçemiz nüfusunu 15 bin 304'e çıkartmış bulunmaktayız. Ekiplerimizin özveri içerisinde yaptığı başarılı çalışmaların ardından vatandaşların da duyarlı davranarak nüfus kayıt işlemlerini gerçekleştirmiş bulunduğunu öğrendik. Yapılan bu özverili çalışma sonucu nüfusumuz yüzde 12'lik oranda arttı, bu oranda nüfusumuzda bin 589 kişilik bir artış sağlandı" dedi.

Nüfus tespit çalışmalarında büyük katkı sağlayan personeli tebrik ettiğini belirten Başkan Sel, "Nüfus tespit çalışmalarında istenilen verimi alamadığımızı düşünüyoruz. Çünkü ilçede oturan, fakat kaydı başka yerlerde olduğu tespit edilen kişileri tekrar araştıracağız. Şayet bu durumda olan kişileri tespit ettiğimiz takdirde, cezai işlem yapılacaktır. Bu radikal kararımızı kesinlikle uygulayacağız. Suşehri'nde oturan, Suşehri Belediyesi'nden hizmet alan bir kişinin de kesinlikle kaydı burada olması gerekir. Şu anda nüfusumuz 15 bin 304 olmasına rağmen biz kesinlikle Suşehri'nin nüfusunun bundan daha fazla olduğu düşüncesindeyiz. Sadece ilçe merkezinde 9 bin 85 olan seçmen sayısı ve 6 bin 700 olan öğrenci sayısı bunu açıkça göstermektedir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde emeği geçen personelimi de tebrik ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 18:11:04
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 20:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?