26
Nisan
2024
Cuma
SİVAS

Susuz okulda eğitim!

Yıldızeli'ne bağlı Sarıyar Köyü'nde bu yıl birinci sınıfa başlayan çocuklar, bir çok sorun ile karşı karşıya geldi. Kapı ve pencereleri kırık olan okulda tuvaletlerin sularının da akmadığı görüldü.

Okulun köy dışında olması nedeniyle şebeke suyunun bağlanamadığını belirten köy muhtarı Yahya Acar, 2004 yılından beri okulun su sorunu ile uğraştıklarını söyledi. Daha önce okulun su ihtiyacını şebekeye bağladıkları dere suyu ile gidermeye çalıştıklarını anlatan Acar, suyun çamurlu olması nedeni ile yıllar içinde tesisatın tamamen tıkandığını belirtti.

Okulun su ihtiyacını karşılamak için köylüler olarak kendi imkanları ile Yıldız dağı eteklerinden köye boru ile su getirdiklerini söyleyen Acar, okulda toplam 380 öğrenci bulunduğunu belirterek, "Okulumuz yüksek yerde olduğu için şebeke suyu alamıyor. Daha önce derelerden su alarak okula bağladık ama çamur nedeni ile tesisatlar tıkandı. O yüzden başka yerden getirdiğimiz suyu şimdi şebekeye bağlayamıyoruz. Bu sorun çözülsün diye yetkililere başvuruda bulunduk ama bir türlü sonuç alamadık" dedi.

Su yokluğu nedeni ile çocukların tuvalet ihtiyaçlarını gidermekte zorlandıklarını belirten muhtar Yahya Acar, "Önümüzdeki hafta okulların tamamen açılmasıyla öğrenci sayısı artacak. Köyümüzün altından geçen bir dere yatağı var. Çocuklar ihtiyaçlarını oraya giderek gideriyorlar. Bazıları ise okula yakın olan evlere giderek ihtiyaçlarını karşılıyor." dedi.

Yeni eğitim yılına başlayan öğrenciler ise okulun su sıkıntısının giderilmesini istedi.

...
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2013 Salı 18:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?