6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Süt sığırcılığı projesine onay

SUŞEHRİ'NDE SÜT SIĞIRCILIĞI PROJESİ

Suşehri'nde Kaymakamlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan süt sığırcılığı projesinin, SYDV Genel Müdürlüğü'nce onaylandığı bildirildi.

Suşehri Ziraat Odasında gerçekleştirilen toplantıya Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir, Suşehri İlçe Tarım Müdür Ekrem Deniz, Suşehri İlçe Emniyet Müdürü Aydın Batu, Suşehri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tevfik Coşkun, Suşehri Ziraat Odası Başkanı Yakup Özata, İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimleri ve projeden yaralanmak isteyen çiftçilerin katılımıyla gerçekleşti.

Proje ile ilgili bir açıklama yapan Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir, "Kaymakamlığımız bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) tarafından hazırlanan süt sığırcılığı projesi kapsamında ilçemizde 640 çiftçinin dilekçesinden 40 çiftçimizin dilekçesini kabul ederek projenin startını verdik. Bu bağlamda SYDV Genel Müdürlüğünden proje onayı sağlanmıştır. Süt sığırcılığının Suşehri'nde geliştirilmesi, çiftçilerimizin cebine sıcak para girmesi ve bu kapsamda yeni iş imkanlarının sağlanmasını hedefliyoruz. Sözleşme yapılacak çiftçilerimize proje kapsamında yapılacak ihale sonucu alınacak montofon cinsi süt inekleri kendilerine teslim edilecek" dedi.

Bir yıllık hayvan sigortası bedelinin ve bir yıllık yem giderlerinin bu projenin içerisinde olduğunu ifade eden Özdemir, "İçerisinde olduğu projede kişi başı çiftçimizin maliyeti 15 bin TL olacaktır. 600 bin TL'ye mal olacak projede ilçe tarım müdürlüğü teknik desteği ile çiftçilerimizin daha bilinçli hayvanlarını yetiştirmeleri sağlanacaktır. Bu proje hayvancılığın Suşehri'nde gelişmesi için büyük bir başlangıçtır bu bağlamda süt ineklerinden elde edilecek sütlerin toplanıp satılması sağlanacaktır. İleriye dönük ise Suşehri'nde süt toplama merkezi kurulması sağlanacaktır" diye konuştu.

Çiftçilerin ahırlarının da daha modern hala getirilmesi için çalışmalarının olacağının ifade eden Özdemir, "Projede sözleşmesi yapılan çiftçilerimiz aldıkları hayvanların geriye dönük ödemelerini 3 yıl içerisinde 24-36-48 ve 60'ıncı aylarda belirlenen rakamlarla ödeme yapacaklar ve bu ödemelerde birbirlerine kefil olacaklar. Süt sığırcılığının gelişmesi için çiftçilerimizle el birliği içerisinde çalışacağız ve üreteceğiz. Vatandaşımızın kalkınması ve vatandaşımızın kazandığını duymak bizleri çok mutlu edecek bu proje sayesinde hedefimize ulaşırsak bundan sonraki düşündüğümüz projelerimizin de önü açılmış olacak" dedi.

Konuşmaların yapılmasının ardından, süt sığırcılığı projesi kapsamında montofon cinsi süt ineği alacak olan çiftçiler ile sözleşme imzalandı.

SUŞEHRİ'NDE SÜT SIĞIRCILIĞI PROJESİ
SUŞEHRİ'NDE SÜT SIĞIRCILIĞI PROJESİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 18:06:00
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 18:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?