5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

SÜ'ye 18 bin 500 yeni öğrenci

Selçuk Üniversitesi (SÜ) 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı'nda 18 bin 500 yeni öğrenci alacak. 11 bini ön lisans, 7 bin 500'ü lisans olmak üzere alınacak öğrencilerin 3-10 Eylül tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabilecekleri bildirildi.

SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, yeni eğitim öğretim döneminde üniversite olarak birçok yeniliklere imza atacaklarını belirterek, "Bu yıl 'Yandal Eğitimi', 'Çift Anadal Eğitimi'ne yine devam edeceğiz. Geçen yıl 9 Fakülte ve 2 Meslek Yüksek Okulu'nda 32 bölümde devam eden 'Yabancı dil destekli eğitim' bu yıl da devam edecek. 5 dönemini tamamlayan 'Yandal' eğitiminde 70 kadar mezun verdik. Halen 200 civarında öğrenci 'Yandal Eğitimi' alıyor. 3 dönem önce başlayan 'Çift Anadal' programında 40 öğrenci eğitim alıyor. Bu yıl ilk mezunlarımıza kendi anadal diplomaları ile birlikte çift anadal diploması vermeyi de umuyoruz" dedi.

Üniversiteye yeni kaydolacak öğrencilerin neler yapması gerektiği hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Şefik Bilir, "Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce üniversiteye yerleştirilerek kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kesin kayıtları, 03-10 Eylül tarihleri arasında yerleştirilmiş oldukları Fakülte-Yüksek Okulun bulunduğu yerleşim birimindeki merkez binalarında yapılacak. 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı'nda öğrenci katılım payları Vakıflar Bankası aracılığıyla tahsil edilecek. Öğrencilerin yatıracağı harç miktarı Bakanlar Kurulu'nca açıklandıktan sonra bankada isimlerine tahakkuk edilecek. Kayıt sırasında Konya'ya gelen öğrenciler için, Şehirlerarası Otobüs Terminali, Tren Garı ve şehir merkezinde irtibat büroları kurulacak. Bu bürolara başvuran öğrenciler, kayıt için yönlendirecek ve üniversiteye ait araçlarla kayıt birimlerine ulaştırılacak" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 15:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?