3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

SYDV'den ev müjdesi!

Sivas Suşehri Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından maddi durumu kötü olan 5 vatandaşa ev yapılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü"ne yaptıkları müracaatlar sonucunda, gelen ödenekle Suşehri merkez ve köylerinde yıkılma tehlikesi ve insan sağlığına elverişsiz olan 5 vatandaşın evlerinin yıkılarak yerine yenilerinin yapılacağını söyledi.

Proje için toplam 50 bin TL kaynak ayrıldığını kaydeden Kaymakam Özdemir, "Akçaağıl ve Hödücek köylerinde 2 özürlü vatandaşımıza 26 metre kare ev yapımı için 11 bin TL, Çitlice köyü ve Camii Orta mahallesinde 2 yaşlı vatandaşımıza 60 metre kare ev yapımı için 26 bin TL ve Yanlızbağlar mahallesinde yaşayan dul bir vatandaşımız için 60 metre kare ev yapımı amacıyla 13 bin 500 TL ödenek gelmiştir. Toplam 50 bin 500 TL kaynak genel müdürlükçe aktarılmış olup, 5 vatandaşımızın evleri 2009 yılı kış mevsimi öncesi teslim edilecektir. Yine genel müdürlüğümüze yapılan müracaatlar neticesinde gelir getirici projeler kapsamında 2 vatandaşımızın pazarcılık projesi onaylanarak 22 bin 500 TL kaynak sağlanmıştır. Bu iki vatandaşımızın iş yerleri de en kısa zamanda faaliyete geçirilecektir" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 14:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?