3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

SYDV'den meyveciliğe destek

Suşehri Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü bünyesinde Suşehri’nin köylerinde meyvecilik projesi hayata geçiriliyor.

Suşehri Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) tarafından oluşturulan bütçe dahilinde yapılacak projede kiraz, elma ve ceviz çeşitleri üzerinde proje uygulanacağı kaydedildi.

Proje hakkında bilgiler veren Suşehri İlçe Tarım Müdürü Ekrem Deniz, Kaymakamlık bünyesindeki SYDV bütçesi dahilinde Suşehri köylerinde meyvecilik projesi için start verdiklerini söyledi.

Projenin sosyal güvencesi olmayan vatandaşların arazilerinde uygulanacağını belirten İlçe Tarım Müdürü Deniz, "Proje kapsamında vatandaşların cebinden maddi bir gider olmayacak. Yüzde 0 faizli ilk 5 yıl ödemesiz, 6. yıldan itibaren 7. 8. ve 9. yıllarda ödemeler koşuluyla vatandaşlara bu proje anlatılacak. İlkbahar geç donlarının etkisini azaltmak için özellikle köylerimizdeki arazilerde engebe arayacağız. Bunlar yüzde 4, yüzde 5 eğimli araziler olacak" dedi.

Proje kapsamında Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir ile birlikte muhtarlara seminer verdiklerini ifade eden Deniz, "Bu doğrultuda, vatandaşlarımızdan gelecek talepler doğrultusunda köyler gezilecek ve araziler yerlerinde görülecektir. Arazisi uygun olan vatandaşlarımıza fidanları ve tel direkleri ücretleri ücretsiz olarak verilecektir. Yine fidan dikimi için çukur açma makinesi Suşehri SYDV'de mevcut olup çiftçilerimize belirli bir rakam karşılığında kiralanacaktır. Vatandaşlarımızın bu proje konusunda duyarlı olmalarını ve ilçe tarım müdürlüğümüze müracaatlarını bekliyoruz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 17:04:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?