3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

SYDV'den muhtaç ailelere ev müjdesi!

Sivas'ın Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından muhtaç vatandaşlar için ev yapacağını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Kaymakam Yusuf Özdemir, vakfa müracaat eden muhtaç ve fakir ailelere gerekli incelemeler neticesinde barınmaları için ev yapılacağını belirtti. Kaymakam Özdemir, “İlçeye bağlı Kuzdere köyünde oturan M.Ş. isimli vatandaş ile Naipli Karaağaç köyünde oturan L.Y. isimli vatandaşların, SYDV Genel Müdürlüğümüz tarafında ödenekleri geldi.

Bu muhtaç vatandaşların barınmaları için 25 bin TL kaynak göndermiş olup, inşaat sezonu açıldığı zaman evlerinin yapımına başlanılacaktır. 2008 yılında ise yardıma muhtaç olan ve barınma sorunu olan 4 vatandaşımıza da ev yapıldı. Yaklaşık olarak 10 vatandaşımıza ise inşaat malzemesi yardımında bulunuldu. 60 metrekare üzerinde 2 oda, mutfak, banyo ve tuvaletle vatandaşımızın sıcak bir yuvaya kavuşması sağlanacaktır" dedi.

Özdemir, 2008-2009 eğitim öğretim yılında ise yardıma muhtaç ve fakir aileler içinde 56 bin TL eğitim yardımı geldiğini belirterek, "Bu eğitim yardımı muhtaç ailelerin çocukları için kullanılacaktır. Vakfımızın amacı ilçemizde ve köylerimizde yaşayan yardıma muhtaç ve fakir ailelerimizin bir nebzede olsa yüzünü güldürmektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 16:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?