7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

SYDV'nin 3 projesine onay

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI'NIN 3 PROJESİ ONAYLANDI

Suşehri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gönderilen 3 projenin onaylandığı bildirildi.

Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir yaptığı açıklamada, gelir getirici projeler kapsamında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü'ne gönderilen, hayvansal üretime yönelik, LPG dönüşüm ve halı ve koltuk yıkama ile ilgili 3 projenin onaylandığını belirtti.

Projelerin toplam maliyetinin 96 bin 120 TL olduğunu belirten Özdemir, hayvansal üretime yönelik onaylanan projede, 6 kişiye 19 dişi ve bir erkek keçi verileceği, bunun proje bedelinin ise 81 bin 120 TL olduğunu söyledi.

Keçinin sütünün yağlı olmasından dolayı böyle bir keçi türünden verileceğini söyleyen Özdemir, özellikle bu keçinin sütlerinin Maraş dondurmalarında kullanıldığını dile getirdi.

Hayvansal üretime yönelik onaylanan keçi projesi ile ilgili ihale çalışmalarının başladığını belirten Özdemir, keçilerin alınması ile hak sahiplerine keçilerin verileceğini ifade etti. Yusuf Özdemir, genel müdürlük tarafından onaylanan LPG dönüşüm projesi kapsamında açılacak işyerine 10 bin TL, halı ve koltuk yıkama projesi kapsamında açılacak işyerine ise 5 bin TL ödeneceğini dile getirerek, toplam proje bedelinin 96 bin 120 TL olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 11:51:04
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 09:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?