6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Tacirlere 'Dost' engeli!

SİVAS'TA 81 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ

Sivas'ta Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin şüphelendikleri bir kamyonda 81 kilogram eroin ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Sivas Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 'Dost' isimli narkotik köpeğiyle birlikte D-100 kara yolu üzerinde yapmış oldukları rutin uygulamada durumundan şüphelenilen bir kamyonda piyasa değeri yaklaşık 3 milyon euro olan 81 kilogram 600 gram eroin ele geçirildi. Ele geçirilen eroin Sivas Emniyet Müdürlüğü'nde basın mensuplarına gösterilirken Sivas Emniyeti'ni başarılarından dolayı kutlayan Vali Ali Kolat, "Sivas Emniyet

Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince il merkezimizde suç ve suçlularla mücadeleye yönelik olarak planlı, projeli yol uygulamaları çerçevesinde görevlilerimizce yapılan risk değerlendirme çalışmaları neticesinde durumundan şüphelenilen bir kamyon durdurulmuş 'Dost' isimli narkotik detektör köpeği marifeti ile kamyon üzerinde yapılan aramada özel yöntemlerle bölünerek zula tabir edilen yerlerde eroin olduğu değerlendirilen maddelerin gizlendiği

görülmüştür. Yapılan arama neticesinde 81 kilogram 695 gram olduğu anlaşılan eroin maddesine el konulmuş olup suçlara karıştığı tespit edilen şüpheli şahıslar hakkında çok yönlü soruşturma devam etmektedir. İnsanlığa karşı işlenen suçların en önemlilerinden birisi olan uyuşturucu madde ticaretine yönelik olarak Sivas Emniyet Müdürlüğümüze bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzün amansız mücadelesi devam edecektir" şeklinde konuştu.

Vali Ali Kolat'ın konuşmasının ardından Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve 'Dost' isimli narkotik köpeği ile birlikte ele geçirilen eroinler önünde basına poz verdi.

Bu arada eroinin yakalanmasında yardımcı olan 'Dost' isimli narkotik köpeğinin 3 ay önce Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'nden Sivas Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği ve 3 buçuk yaşında olduğu öğrenildi.

SİVAS'TA 81 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ
SİVAS'TA 81 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2010 Pazartesi 20:11:00
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 09:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?