7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Takımlarını yalnız bırakmadılar

Hollanda kampı sırasında gurbetçilerimizin büyük bir coşkusu ile karşılanan Sivasspor kamp yaptığı otelde de yalnız bırakılmadı.

Hollanda’daki Sivaslı gurbetçilerin buluşma merkezi haline gelen Hollanda Sivaslılar Platformunun yöneticileri, lig öncesi hazırlık kamp çalışmalarının son aşaması için Hollanda’ya giden Sivasspor’u kamp yerinde ziyaret ederek teknik direktör Bülent Uygun’dan Hollanda’daki çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Bülent Uygun ve sporcularla bir süre sohbet eden Hollanda Sivaslılar Platformu yöneticileri, teknik direktör Bülent Uygun’un şahsında Sivasspor camiasını ve tüm sporcuları ligde gösterdikleri başarıdan dolayı kutladılar. 

Hollanda’daki Sivaslı gurbetçiler olarak Sivasspor ile gurur duyduklarını ifade eden Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil, “Gurbetteki Sivaslılar olarak takımımızı hazırlık kampında bile yalnız bırakmak istemedik. Sivas’ımızı dünyaya tanıtan, doğup büyüdüğümüz toprakların gelişmesine vesile olan ve kardeşliğimizin oluşmasına katkı yapan Sivassporumuzu gururla ve yürekten destekliyoruz” dedi.

Hollanda Sivaslılar Platformunun çalışmaları hakkında da bilgi veren Çitil, “Burada Sivas kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Sosyal etkinlikler, toplantılar, açılışlar, geceler düzenlemeyi düşünüyoruz. Bunların yanı sıra cenazelerde, nikâhlarda Sivaslı hemşerilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Acı günlerinde de mutlu günlerinde de onlarla beraber oluyoruz. Hollanda’daki tüm Sivaslı işadamı, siyasetçi ve öğrencilerimizle de sıkı temas halindeyiz” dedi. 

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise kendisine, Sivasspor camiasına ve oyuncularına gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Gerek Türkiye’de gerekse yurtdışındaki Sivaslı derneklerinin büyük bir önem taşıdığını ifade eden Uygun, bu dernekler vasıtasıyla Sivaslıların birlik ve beraberliklerini, dayanışmalarını korumaları gerektiğini söyledi.

Türkiye genelindeki Sivaslıların sadece belli bir bölümünün bir araya gelmesiyle mecliste grup kuracak bir sayıya ulaşılabileceğini ifade eden Uygun, bu gücün iyi kullanılarak Sivas’a ve Sivasspor’a destek olunması gerektiğini söyledi.

Gurbetçilerden Sivas’a ve Sivasspor’a destek olmalarını da isteyen Uygun, Sivas’a gurbetçiler tarafından bir hatıra ormanı oluşturulmasını ve Sivasspor’a destek kampanyası başlatmalarını istedi.

Hollanda kampı ile ilgili bilgilerde veren Uygun, ligde başarılı olmak istediklerini belirterek, kampta bütün sporcularını deneme fırsatı bulduğunu söyledi. 

HAZIRLIK MAÇINA 3 BİN SİVASLI

Hollanda kampında hazırlık karşılaşmalarıyla yeni sezona hazırlanan Sivasspor’u Herakles Almelo takımıyla oynadığı ikinci hazırlık maçında da gurbetçilerimiz yalnız bırakmadı. 

Hollanda’nın yanı sıra Almanya’dan gelen yaklaşık 3 bin gurbetçimiz 90 dakika boyunca Sivasspor’u tezahüratlarıyla yalnız bırakmadılar.

Kaptan Mehmet Yıldız’ın 55’inci dakikada attığı golle büyük bir sevinç yaşayan gurbetçilerimiz, maç sonunda Sivasspor’a büyük bir sevgi seli göstererek, Sivassporlu futbolcularla fotoğraf çektirip, imza attırdılar.

Hollanda basınının ise karşılaşma sonrasında Sivasspor’a övgüler yağdırdığını ifade eden gurbetçilerimiz, basının Sivasspor’u Türkiye’nin üçüncü başarılı takımı olarak lanse ettiğini söylediler.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 03:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?