6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Tarihi hamama yeni yüz

SİVAS'TA TARİHİ MEHMET ALİ PAŞA HAMAMI AÇILDI

Sivas'ta restorasyonu tamamlanan Tarihi Mehmet Ali Paşa Hamamı törenle hizmete açıldı.

Tarihi hamamın açılışında konuşan Sivas Valisi Ali Kolat yabancılara 'Türklerin nesi meşhur?' diye sorulduğunda ilk olarak 'hamam' ikinci olarak 'lokum' cevabının alındığını belirterek, "Biz bu özelliğimizi son yıllarda kaybetmeye doğru gidiyorduk. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bu tarihi eserlere sahip çıkarak restore etmesi ve özellikle de özel sektörümüzün bu tür tarihi mekanları sahiplenmesi bizi memnun etmektedir. Hakikaten tarihi mekanlarımızın, hamamlarımızın yaşatılması gerekiyor" şeklinde konuştu.Kolat ayrıca yüzmenin önemine değinerek herkesin yüzme bilmesi gerektiğini dile getirdi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise Sivas'ın tarihi eserler açısından zengin olduğunu belirterek bu eserlerin korunmasının gerektiğini söyleyerek, "Şuan tabii yapılan her şeyin usulüne uygun olarak yapılması çok önemlidir. Modern bir tarz da uygulanmış. Keşke dış cephe yan tarafa uydurulsaymış diye düşünüyorum. Bunu da burada belirtmekte fayda var. Bazen kurallar çok önemli olmakla birlikte bizim memlekete dair düşüncelerimizin çok önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Açılan tesisin işletmecilerinden olan Şener Ocak kısa bir süre içinde Anıtlar Kurulu'nun projesine uygun olarak hamamı restore ettiklerini belirtti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Mehmet Ali Paşa Hamamı'nın açılışı yapıldı. Tesisi gezen protokol üyelerine tesis işletmecileri Şener Ocak ve Rıfat Duman tesis hakkında bilgiler verdi.

Hizmete açılan Tarihi Mehmet Ali Paşa Hamamı'nda Saunanın yanı sıra çocuk havuzu ve jakuzisi, yüzme havuzu ile spor merkezi, masaj salonları ve kafeterya bulunuyor.

SİVAS'TA TARİHİ MEHMET ALİ PAŞA HAMAMI AÇILDI
SİVAS'TA TARİHİ MEHMET ALİ PAŞA HAMAMI AÇILDI
SİVAS'TA TARİHİ MEHMET ALİ PAŞA HAMAMI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2010 Cumartesi 18:02:03
Güncelleme :30 Ekim 2010 Cumartesi 18:30:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?