6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Tarihi han belediyeye devredildi

BEHRAMPAŞA HANI 49 YILLIĞINA BELEDİYEYE DEVREDİLDİ

Sivas Belediyesi ve Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol ile, Behrampaşa Hanı 49 yıllığına belediyeye devredildi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde yapılan imza töreni ile birlikte, Behrampaşa Hanı, 49 yıllığına Sivas Belediyesi'ne devredildi. Belediye tarafından ilk 5 yılında proje ve restorasyon çalışmalarının yapılacağı Behrampaşa Hanı, geri kalan 44 yıl boyunca ise belediye tarafından yapılacak olan otel, lokanta ve kafeler ile Sivas halkının hizmetine sunulacak.

İmza Töreni öncesinde bir konuşma yapan Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Yakup Yıldırım, Sivas'ın Gökmedrese, Şifahiye Medresesi, Çifte Minareli Camii gibi önemli tarihi eserlere sahip bir şehir olduğunu belirterek, "Biz vakıflar idaresi olarak bu eserlerin onarımı için çalışıyoruz. Bu saydığım eserlerin restorasyon çalışmaları 2010 yılı içerisinde bitirilecektir.Bu bağlamda bu eserlerimiz kadar değerli olan Behrampaşa Hanı'nın restorasyon ve işletilmesi çalışmaları içerisinde de vakıflar idaremizle, Sivas Belediyesi arasında yapılan mutabakat sonucu, Behrampaşa Hanı'nın ilk 5 yılının projelendirmek ve restorasyon çalışmalarını yapmak üzere, kalan sürede işletilmek üzere 49 yıllığına belediyeye kiralamış bulunmaktayız." dedi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, tarihi eserlerin Sivas için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Behrampaşa Hanı inşallah belediyemiz tarafından, restore edilip kullanıma açıldıktan sonra Sivas'ta ki tarihi eserler süreci aşağı yukarı, fazlası ve eksiği kalmadan tamamlanmış olacaktır. Bu işin asıl muhatabı Vakıflar Bölge Müdürlüğü'dür. Biz sadece bizden istenen kamulaştırma işlemleriyle etrafının açılıp bölge müdürlüğümüze sağlama konusunda bir gayret gösteriyoruz. İnşallah bu tarihi eserler tam manasıyla özüne, geçmişine layık bir şekilde kurtarıldıktan sonra Sivas daha ayrı bir önem kazanacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Yakup Yıldırım ve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp tarafından, Behrampaşa Hanı'nı 49 yıllığına belediyeye devredilmesini öngören protokol imzalandı.

BEHRAMPAŞA HANI 49 YILLIĞINA BELEDİYEYE DEVREDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 15:46:03
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 15:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?