2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Tarihi konak yenilendi

DİVRİĞİ ABDULLAH PAŞA KONAĞI TURİZM AMAÇLI TAHSİSE AÇILIYOR

Sivas'ın Divriği İlçesi'nde bulunan Abdullah Paşa Konağı turizm amaçlı tahsise açılacağı bildirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Sivas İl Kültür Ve Turizm Müdür Vekili Halit Karakoç Abdullah Paşa Konağı'nın yenileme çalışmalarının bittiğini söyledi. Karakoç konağın turizme açılacağını söyleyerek, "Sivas İli, Divriği İlçesi, Ceditpaşa Mahallesi, Paşa Camii Sokakta, Çaltı Vadisi'ne hakim bir noktada yer alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen tarihi Abdullah Paşa Konağı, turizm amaçlı değerlendirilmek üzere 49 yıllığına tahsise açılmış olup, bakanlığımızın web sitesinde ilan edilmiştir İlimizde ilk defa turizm amaçlı kullanılmak üzere tahsisi düşünülen ve mülkiyeti Divriği Belediye Başkanlığı'na ait olan taşınmaz, Divriği Belediye Başkanlığı'nın 14 Aralık 2010 tarihli kararı ile Butik Otel Turizm Tercihli Konaklama Tesisi olması öngörülmüştür" dedi.

Konak hakkında bilgiler veren Halit Karakoç konağın Anadolu sivil mimarisinin güzel bir örneği olduğunu belirterek, "Gerek zemin katla birinci katı birbirine bağlayan açık merdiveni, gerekse kalın duvarlar içinde mabeyin, kış - yaz odaları ve yıldız köşkü mahalli ile yapı, Anadolu sivil mimarisinin güzel bir örneğini sunmaktadır. Bunların yanında üst kat odalarını süsleyen ahşap çarkıfelek motifli tavan ve şehri seyretme fırsatı veren boy pencereleri, cümle ve bahçe kapıları, ahşap motifli pencere kenarlıkları binaya zenginlik kazandırmaktadır. Konakta toplam 8 adet yatak odası, lobi, kahvaltı salonu, mutfak gibi bölümler bulunmaktadır. Sokak kapısının girişinde solda kör kuyu, sağda ise estetik yönden dikkat çeken kitabeli bir çeşme yer almaktadır" ifadelerini kullandı.

Abdullah Paşa Konağı yenileme projesine göre, 16 yataklı konaklama ünitesi ve tamamlayıcı yan üniteler, kapalı ve açık restoran, lobi olarak düzenlenmiş olup, işletme ve servis yönünden üstün standart ve yüksek kalitede hizmet sunulacağı belirtildi.

DİVRİĞİ ABDULLAH PAŞA KONAĞI TURİZM AMAÇLI TAHSİSE AÇILIYOR
DİVRİĞİ ABDULLAH PAŞA KONAĞI TURİZM AMAÇLI TAHSİSE AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 16:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?