5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Tarım radyo yayına başladı

Sivas Tarım İl Müdürlüğü, çiftçileri bilinçlendirmek amacı ile özel bir radyo ile anlaşma yaparak, "Tarım Radyo"yu yayın hayatına geçirdi.

 
Tarım Radyo'nun açılışı Vali Veysel Dalmaz ve Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya tarafından yapıldı. Açılış sonrasında bir konuşma yapan Kaya, radyo ile çiftçilere daha kolay ulaşacaklarını belirterek, her gün saat 10.00 ile 12.00 saatlerin arasında müzik eşliğinde bilgilendirici konuların anlatılacağını söyledi.


Vali Dalmaz ise, eskiden devlet radyosunda Tarım Saati adlı bir programın olduğunu hatırlatarak, "Yapılan bu çalışma ile çiftçilerimiz daha da bilinçlendirilecektir. İlimiz kültür kenti, sanayi kenti ve turizm kenti olarak adlandırılıyordu. Ancak tarım ve hayvancılığın çok olduğu ilimizi bu konuda da ilerletmek zorundayız. Bilindiği gibi daha önceden Ot Borsası açıldı. Şimdi ise Radyo Tarım programını başlattık. Bundan sonra Sivas, çiftçiliği ve hayvancılığıyla da anılacaktır" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından Gülizar Akın'ın hazırlayıp sunduğu çiftçilere yönelik radyo programının ilk konukları Vali Veysel Dalmaz ile Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya oldu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 17:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?