2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Taşımalı eğitime kar engeli

SİVAS'TA TAŞIMALI EĞİTİME KAR ENGELİ

Sivas'ın Suşehri ilçesinde taşımalı eğitim gören öğrencilere kar yağışı nedeniyle idari izin verildiği bildirildi.

İlçede 2 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. İlçe merkezinde yaklaşık 20 santimetreyi bulan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde yer yer 1 metreye ulaştığı öğrenildi.

Taşımalı eğitim sistemine dahil 43 köyden 38'inde oturan öğrenciler ise, yolların kardan kapalı olması nedeniyle sabah okullarına ulaşamadı. Yaklaşık 450 ilköğretim okulu öğrencisinin valilik makamının oluru ile idari izinli sayılacağı bildirildi.

İlçe Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri, ilçeye bağlı 40 köy yolunun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi. Yetkililer, uzak köy yollarında tipi olması nedeniyle çalışmalara başlayamadıklarını, şu anda yakın çevre köy yollarının açılması için faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

Suşehri Belediyesi'ne bağlı kar temizleme ekiplerinin de çalışmalarına aralıksız devam ettiği bildirildi. Ekiplerin yolların kapanmaması için kepçe ve greyderlerle sabah saatlerine kadar karla mücadeleyi sürdürdükleri belirtilirken, temizlik işçilerinin ise kaldırımları temizlemeye başladıkları görüldü.

SİVAS'TA TAŞIMALI EĞİTİME KAR ENGELİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2011 Salı 18:12:01
Güncelleme :8 Mart 2011 Salı 19:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CAGLAR TARAN IP: 188.3.69.xxx Tarih : 8.03.2011 19:46:58

yaa taşımalı eğitime ara verdiniz de sanki merkezdeki öğrenciler ve biz öğretmenler hiç sorunsuz bi gün yaşadık sanki. en iyisi tamamen bir gün tatil yapın da rahat edelim biz de...