6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Tatar Köyü bilgisayara kavuştu

Genel merkezi İstanbul'da olan Tatar Köyü Yardımlaşma Derneği üyeleri, Sivas'ın Suşehri ilçesindeki Tatar Köyü İlköğretim Okulu'nda bilgisayar alıp tadilat çalışması yaptırdı.

Dernek, sağlık ocağına da bir adet ambulans desteği verdi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Tatar Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Ünal Çakır, yazları geldikleri köylerini hiçbir zaman unutmadıklarını gösterdiklerini belirterek, "İstanbul'daki derneğimiz köyümüzün her türlü sorunu ile yakından ilgilenmektedir. Özellikle Tatar Köyü İlköğretim Okulu'na her zaman desteklerimiz oldu. Öğrencilerimizin sıcak bir ortamda derslerini yapmaları için okulun kapı ve camlarını plastik doğrama yaptırdık. Yine derslerini rahat yapmaları için tüm sıralarını yeniledik. Teknoloji çağından geri kalmamaları için de üç adet bilgisayarı okula kurduk. Öğretmenleri eşliğinde bilgisayar kullanmayı da öğrenmiş olacaklar" dedi.

Yardımlarının sadece okula yönelik olmadığını vurgulayan Çakır, "Yine köyümüz sağlık ocağını da bakımdan geçirdik. İstanbul Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün'den bir adet ambulans aldık. Sağlık ocağımızın kullanımına sunduk" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 17:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.118.xxx Tarih : 23.03.2008 08:51:09

Bilgisayarın ve internetin artık önemini bilmeyen yok. Derneklerimiz bu konuda daha duyarlı olmaları gerekiyor. Eğitime verilecek bir destek geleceğimize direk yansıyacaktır. www.haber58.com