7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Tatbikat gerçeğini aratmadı

GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Belediye İtfaiye Amirliği ve Suşehri Devlet Hastanesi işbirliğiyle yangın tatbikatı düzenlendi.

Suşehri Devlet Hastanesi çok amaçlı salonunda Suşehri İtfaiye Amiri Yalçın Kırılmaz tarafından hastane personeline slayt eşliğinde geçmiş dönemlerde yaşanan yangınlardan filmler izlettirilirken yine günlük yaşamımızda karşılaşacağımız olası bir yangına karşı nasıl müdahale edileceği konusunda seminer verildi. Seminerde konuşan Suşehri İtfaiye Amiri Yalçın Kırılmaz vatandaşların bilinçli olması gerektiğini dile getirerek, "Günlük yaşantımızda yangın büyük bir tehlikedir. Yangınlara müdahalede herkesin bilinçli olması için bizler itfaiye erleri olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ancak bizler çıkan bir yangına müdahale konusunda biraz zaman kaybı yaşayacağımızdan biz itfaiye erleri yangın yerine gelinceye kadar itfaiyeciler sizler olacaksınız. Suşehri itfaiyesi olarak oluşturduğumuz ekibimizle her resmi kurumdan kendilerine yardımcı olunması konusunda biz tekliflere açığız. Suşehri itfaiyesi erleri her zaman ve her koşulda sizlerin emrine amadeyiz. Yangın çıkış süresi olarak 5 dakika içerisinde 555 derece sıcaklığa ulaşmaktadır ve çok hızlı yayılmakta olup tehlike boyutlarını aşmaktadır" dedi.

Seminerin ardından hastane dışarısında uygulamalı yangın tatbikatı yapıldı. Suşehri Belediyesi İtfaiye ekipleri hastane dışarısında çıkarılan yangına ani müdahalede bulunarak köpük kullanma yöntemi ile çıkarılan yangını söndürdüler. Yangın tatbikatında hastane personeli de yangın söndürme tüpleri ile çıkarılan yangını söndürdü.

GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 17:15:04
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 14:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?