6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Tatbikat göz doldurdu

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde Suşehri Belediyesi bünyesindeki Suşehri Kurtarma Timi'nin (SUKUT) ve Sivas'tan gelen Sivil Savunma ekipleri Suşehri İmam Hatip Lisesi'nde kurtarma tatbikatı yaptılar.

Tatbikatı Kaymakam Abdullah Demir, Belediye Başkanı Şaban Coşkun, Okul Müdürü Hüseyin Yayla, öğretmenleri ve öğrenciler izledi. Olası yaşanabilecek bir afet durumunda yapılması gerekenlerin anlatıldığı kurtarma tatbikatında İmam Hatip Lisesi öğrencileri de rol aldılar.

Okulda verilen alarmla öğrenciler okuldan tahliye edilirken okulun üst katlarında mahsur kalmış öğrenciler kurtarma timleri tarafından halatlar yardımı ile mahsur kaldıkları yerden kurtarıldılar. Yine SUKUT timleri, itfaiye merdiveni ile yüksek katlarda mahsur kalan öğrencileri okuldan tahliye ettiler.

Kurtarma tatbikatının ardından olası bir tüp yangınında yapılması gerekenler Suşehri İtfaiye Müdürü Yalçın Kırılmaz tarafından anlatıldı ve tatbiki olarak yakılan mutfak tüpü öğrenciler tarafından ıslatılan bez parçası söndürüldü.

Tatbikat sonunda ise Kaymakam Abdullah Demir ve Belediye Başkanı Şaban Coşkun Sivas Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Ekipleri ile SUKUT timlerini başarılılarından dolay tebrik edip topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 12:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?