6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Tatbikat nefes kesti

Sivas’ta 10 ayrı ilden Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinin katılımıyla yapılan deprem tatbikatında, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Sivas’ın yanı sıra Artvin, Ardahan, Bayburt, Gümüşhane, Iğdır, Erzurum, Erzincan, Rize ve Kars’tan katılan UMKE ekiplerinin katılımıyla Eğri Köprü yolu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi karşısında yapılan tatbikata, 179 personel ve 28 araç katıldı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci, senaryo gereği merkez üssü Sivas’ın Zara ilçesi olan 6,7 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışması yapılacağını söyleyerek tatbikat hakkında bilgi verdi.

Senaryo gereği depremin ardından vatandaşların panik yaşadığı görülürken, arama kurtarma ve sağlık ekipleri enkaz yerine geldi. Enkazda arama kurtarma çalışması yapan ekipler, yıkılan binanın altından çok sayıda ölü ve yaralı çıkardı. Enkazdan çıkarılan yaralılar yakın bir yerde kurulan Kızılay çadırında tedavi altına alınırken, ekipler çalışmalar sırasında ses dinleme cihazı kullandı. Tatbikatta araç içerisinde sıkışan 2 kişinin yanı sıra 5 katlı binada mahsur kalan vatandaşlar da kurtarıldı.

Gerçeğini aratmayan tatbikatın ardından değerlendirmelerde bulunan Sivas Valisi Ali Kolat, ülkenin çok büyük acılar yaşadığını belirterek, “Burada bir depremde olabilecek muhtemel olumsuzlukları hep birlikte gördük. Ülkemiz deprem açısından riskli bir bölge. Geçmişte çok acılı depremler yaşadık. Maalesef yaşamaya da devam ediyoruz. Bu açıdan tatbikatlar önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Tatbikata Vali Ali Kolat’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, 112 Başhekimi Bilal Şahin, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci de katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2012 Çarşamba 16:25:29
Güncelleme :27 Haziran 2012 Çarşamba 16:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?