6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

TEDAŞ ekiplerine domuz saldırdı

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde elektrik arızası olan bölgeye ulaşmaya çalışan TEDAŞ ekiplerine saldıran yaban domuzu, tüfekle vuruldu.

Akıncılar TEDAŞ İşletme Şefi Yusuf Sarıyıldız, yoğun kar yağışı nedeniyle Elibüyük ve Ballıdere köyleri arasındaki elektrik arızasını gidermek üzere, dün 4 kişilik ekibin yola çıktığını belirtti.

Sarıyıldız, kar nedeniyle yola araçla devam edemeyen ekibin, bölgeye yürüyerek ulaşmaya çalışırken yaban domuzunun saldırısına uğradığını bildirdi.

Teknisyenler Engin Başel ve Hüseyin Alan ile sürücü Sıddık Ay'ın, araca binerek kurtulduklarını belirten Sarıyıldız, kar yağışının da etkisiyle bölgeye ulaşamadıklarını söyledi.

Ertesi gün yanlarına silah alarak tekrar aynı bölgeye gittiklerini ifade eden Sarıyıldız, “Elektrik arızası olan bölgeye yaklaştığımızda bir gün önce saldıran yaban domuzu, aynı bölgede kara batmıştı. Bizi gördüğünde aniden önümüze çıktı. Biz de av tüfeğiyle domuzu vurduk” dedi.

Sarıyıldız, yaklaşık 100 kilogram ağırlığında olduğu tahmin edilen domuzu, bölgeye yakın köydeki vatandaşların götürdüğünü belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 16:28:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?