6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Tehlikeli yola bariyer konulacak

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Karşıyaka mahallesine giden ve her gün 11 köyden 129 öğrencinin taşındığı güzergahtaki 50 metrelik uçuruma çelik bariyer konulacak.

Geçtiğimiz hafta söz konusu yol ile ilgili çıkan haberlerin ardından harekete geçen Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü bölgeye ekip gönderdi. Bölgede çalışma yapmak üzere Suşehri'ne gelen Sivas Karayolları 16. Bölge Müdürlüğünden Trafik Baş Mühendisi Ömer Kılıç incelemelerde bulundu ve bu güzergaha çelik bariyer yapılması konusunda rapor hazırladı.

Karşıyaka yolarındaki incelemede hazır bulunan İl Genel Meclis Üyesi Özcan Özbek, öğrencilerin büyük bir riskten ve korkudan kurtulacaklarını belirterek, "Karşıyaka mahallemizin yüksek yol güzergahı olan bazı noktalarında çelik bariyer yapılması için gerekli girişimler sonucu yaklaşık 300 metrelik bölüme çelik bariyer olması için Karayolları 16. bölge müdürlüğü raporunu hazırladı.Bu güzergahta daha önceleri birçok kez kazalar oldu. Ayrıca buradan taşımalı sistemle Karşıyaka İlköğretim Okuluna gelen öğrencilerimizi taşıyan birçok minibüs bulunmakta yakın bir zaman içerisinde inşallah çelik bariyerler yerine konacaktır" dedi.

Çalışmaların raporların ilgili makamlara sunulup, onay alınmasından hemen sonra başlanılacağı kaydedildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 13:06:47
Güncelleme :25 Ocak 2008 Cuma 13:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?