7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Tek listeli seçim

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı için yapılan seçimler başladı. Seçimlere eski başkan Hacı Osman Yıldırım tek liste halinde girdi.

STSO binasında yapılan seçimler saat 09.00’da başladı. Seçimlere gireceği ileri sürülen eski başkanlardan Osman Ada ile Murat Kaya seçimlere girmezken, tek liste çıkaran mevcut başkan Hacı Osman Yıldırım’a destek verdiler.

Oy kullanma işleminden sonra biraraya gelen eski başkanlar Osman Ada, Murat Kaya ve Hacı Osman Yıldırım birlik ve beraberlik mesajları verdi. İlk olarak konuşan Osman Ada, yeni yönetime başarılar dileyerek yaptıkları her yanlışın karşısında, iyi çalışmaların ise, yanında olacaklarını ifade etti.

Ardından konuşan Murat Kaya ise Sivas’ın kabuğunu kırdığını, yeni göreve gelecek yönetimin daha önce Sivas’ta temeli atılan 41 fabrikanın sayısının 400’lere çıkarmak için çalışması gerektiğini belirterek, "Bugün bir başlangıçtır. Bundan sonra göreve yeni gelecek yönetimin daha başarılı olarak fert başına düşen gayri milli hasılanın bin 500’lerden Avrupa Birliği üyesi ülkelerde olduğu gibi en az 15-20 bin dolara çıkarması gerekir" dedi.

Son olarak konuşan mevcut başkan Hacı Osman Yıldırım ise bundan sonra seçim çalışmalarının bittiğini ve el ele vererek çalışma devrinin başladığını ifade ederek, "Hepimizin ortak amacı Sivas’ın sanayisinin ve ticaretinin gelişmesidir. İyi bir yarış oldu. Kırıcı ve katılımın çok yüksek olduğu bir yarışta yeni yönetim seçiliyor. Biz de görev yapmış bizleri, desteklemiş veya desteklememiş tüm üyelere teşekkür ediyoruz. Sivas değişiyor diyoruz bu değişimi hep birlikte el ele vererek yapacağız" şeklinde konuştu.

Bu gün saat 17.00’de oy verme işleminin tamamlanacağı STSO Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimlerinde 62 üyenin oy kullanması beklenirken, seçim sonuçlarının da akşam saatlerinde açıklanacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 14:47:12
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 21:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?