6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Tekel işçilerine tam destek

KESK'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK

Sivas'ta KESK'e bağlı bir grup TEKEL işçilerine destek vermek için eylem yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan KESK'e bağlı bir grup slogan atarak iş bırakma eylemi yapan TEKEL işçilerine destek verdi.

Grup adına bir basın açıklaması yapan KESK Sivas Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Önder Doğan, 4/C statüsünün tamamen özelleştirme mantığının ürünü olduğunu belirterek, "AK Parti karlı kamu işletmelerini yok pahasına sermayeye aktarırken bu işletmeleri karlı hale getiren, etiyle kanıyla, dişiyle tırnağıyla bu işletmelerin her bir tuğlasında, makinesinde hakkı bulunan emekçileri de sokağa bırakmak ve açlığa sefalete mahkum etmekte kararlıdır. Bunun en somut örneği TEKEL işçilerinin durumudur. Bugün Ankara'da sürmekte olan TEKEL işçileri direnişi bu noktada Türkiye'nin büyük emekçileri için büyük önem kazanmıştır. Hamasi sloganların ötesinde bir gerçek olarak ifade edilecek olursa bugün tüm emekçilerin yüreği TEKEL işçileri için atmakta, umutları, talepleri TEKEL direnişinde somutlanmaktadır" dedi.

DİSK ve KESK'in çağrısıyla bir araya gelen 6 konfederasyonun toplantısı sonucunda hükümete sorunu çözmesi için 26 Ocak'a kadar mühlet verildiğini ifade eden Doğan, "Bu süre içerisinde sorunun çözülememesi durumunda dayanışma grevi yapılacağı vurgulandı. Siyasi iktidar bu çağrıyı savsakladı. Yeni bir randevu vererek soğukta ekmek ve demokrasi mücadelesi veren TEKEL emekçilerini 1 hafta oyladı. Bu bir hafta sonunda işçilere yine 4/C'yi dayatabileceğini sandı. Siyasi iktidarın tehdit ve saldırılarına meşru ve fiili mücadele çizgimizi koruyarak yanıt vermeye devam edeceğimizi bir daha tekrarlıyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup bir süre slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

KESK'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 15:10:02
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 15:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?