2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Telefon kaçakçılarına darbe

SİVAS'TA CEP TELEFONU KAÇAKÇILARINA DARBE

Sivas'ta polis tarafından kaçak cep telefonu satan iş yerlerine düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak cep telefonu ve bu telefonların IMEI numaralarını değiştirmekte kullanılan cihaz ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, KOM Mali Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerince kentte cep telefonu satan iş yerlerine operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda; 102 adet kayıt dışı kaçak cep telefonu, 340 adet IMEI numaraları kullanılmak üzere klonlamaya konu olacak hurda cep telefonu, 7 adet IMEI numarası klonlamada kullanılan box cihazı, 234 adet klonlama aparatı olarak kullanılan farklı markalarda bağlantı kablosu, 2 adet hard disk ve bir adet laptop bilgisayar ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak cep

telefonlarının içerisinde Iphone marka cihazların da bulunması dikkat çekti. Kaçak yollarla yurt dışından Türkiye'ye getirilen cep telefonlarına, hurdaya çıkmış kullanılmaz durumdaki telefonların IMEI numaralarının değişik aparatlar ve bilgisayara yüklenen bazı programlar vasıtasıyla klonlandığı ve Telekomünikasyon İletişim Kurumu Başkanlığınca telefonların kullanıma kapatıldığı öğrenildi. Kaçak telefon satan iş yeri sahipleri hakkında "Kaçakçılık Kanunu ve Elektronik Haberleşme Kanunu'na muhalefet"

suçlarından işlem yapıldığı ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

KOM yetkililerinin yaptığı açıklamada, vatandaşların mağdur olmamaları için yeni aldıkları cep telefonlarının IMEI numaralarını www.mcks.gov.tr sitesinde sorgulamaları gerektiği belirtildi.

SİVAS'TA CEP TELEFONU KAÇAKÇILARINA DARBE
SİVAS'TA CEP TELEFONU KAÇAKÇILARINA DARBE
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 14:36:04
Güncelleme :24 Şubat 2011 Perşembe 15:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?