7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

'Temiz Sivas' için davet!

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, mesajında, topluma çevre bilincinin aşılanması ve çevre sorunlarına karşı önlemlerin alınmasının eğitimle başladığını belirtti. Ürgüp mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Çevre, sadece kurum ya da kuruluşların değil, bütün insanlığın sorumlu olduğu yaşam alanıdır. Gelecek kuşaklara bozulmamış, sağlıklı bir dünya bırakmak için küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunularak kirlenmenin önlenmesi, tabiatın korunarak tahribatın engellenmesi, yeşil alanların korunması ve arttırılması ile kamuoyunun bilinçlendirilmesi temel sorumluluğumuz olmalıdır. Topluma çevre bilincinin aşılanması ve çevre sorunlarına karşı önlemlerin alınması eğitimle başlar. Çevre ile ilgili konularda aktif katılımı sağlayıcı ve olumsuzluklara karşı tepkiyi oluşturan bir eğitim sistemi geliştirilerek, bireysel çıkarların toplumsal çıkarlardan ayrı düşünülemeyeceği gereğini kavrayan bir anlayış düzeyine erdiren eğitim sistemi ile her yaş ve kesimdeki kitleye erişilmelidir. Çevre eğitimi çok yönlü bir eğitim olup, katılımcılık gerektirir. Sivas Belediyesi olarak çevremizi koruyabilmek adına katı atıkların toplanması, kullanılmış yağların toplanması ve bunlara benzer pek çok uygulamayı halkımızın hizmetine sunduk. Bu sorumlulukla tüm halkımızın Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, temiz, sağlıklı ve daha yaşanılabilir bir Sivas için herkesi işbirliği yapmaya davet ediyorum." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2012 Çarşamba 15:25:13
Güncelleme :6 Haziran 2012 Çarşamba 15:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mertcan IP: 95.9.158.xxx Tarih : 11.06.2012 12:49:11

        Sayın belediye başkanım.dünya çevre günüyle ilgili güzel mesajlar vermişsin.ancak birde uzuntepe mahallesine bak sinekten çöp yığınlarından bakımsızlıktan alt yapı kanalizasyon asfalt olmayışından kaldırım zaten yok .perperişan halimizi bir gör.bizler rahmetli muhsin başkanın hatrına sana oy verdik.oyumuzu boşa vermişiz . bize uzuntepe mahallesine hizmet getireceğim deyip oy isteyip alıpta hizmet getirmeyenlere yazıklar olsun. sayın başkan seni Allaha havale ediyoruz.yalnız başkanım bir daha görüşemeyebiliriz,çünki seçimler yaklaşıyor senin de yolun açık olsun....