3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Terminal binasının temeli atıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, vatandaşa hizmetten tasarruf yapılamayacağını vurgulayarak, AK Parti'nin tasarrufu hortumları keserek yaptığını söyledi. Yıldırım, "Oy verdim hizmet yap, oy vermedim hizmet yapma anlayışı asla bizim anlayışımız olmayacaktır" dedi.

Sivas Havaalanı Terminal Binası temel atma töreni, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törene, AK Parti Sivas milletvekilleri Hamza Yerlikaya ile Selami Uzun, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, konuşmasının başında helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşını rahmetle andığını söyledi.

Tarihi İpek Yolu'nun en önemli kavşağı ve cumhuriyetin temelinin atıldığı Sivas'ta yeni bir hizmeti hayata geçirmek için toplandıklarını belirten Yıldırım, 2002 yılından bu yana ülkenin her yerinde olduğu gibi Sivas'ta da hizmetlerinin ardı arkasının kesilmeden devam ettiğini vurguladı. 2002 yılına kadar Sivas'ta yapılan duble yol uzunluğunun 24 kilometre olduğuna işaret eden Yıldırım, 2003-2008 arasında ise 400 kilometre duble yol yapıldığını, 166 kilometre duble yol yapımının da devam ettiğini söyledi. Yıldırım, Edirne'den Doğubeyazıt'a kadar uzanan Doğu-Batı Koridoru'nun tamamen sıcak asfalt haline getirilmesi kararı aldıklarını, bu yolun tam bir otoyol standardında olacağını açıkladı.

Ankara-Sivas arasında da hızlı trenin temelini attıklarını hatırlatan Yıldırım, "Sivas-Ankara git gel 6 saat olacak. Hayırlı olsun" dedi. Sivas Havaalanı'nın 2001 yılında ekonomik bulunmadığı gerekçesiyle kapatıldığını hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"İnsanımızın hızdan, konfordan, rahat seyahatten nasibini almaya hakkı yok mu. Tasarruf yapılacaksa başka şeyden yapılır. Vatandaşa hizmetten tasarruf olmaz. Tasarruf yapacaksanız hortumları kesersiniz. Biz bu hortumları kestik."
İktidara geldikten sonra böyle ıssız bir havaalanına Türkiye'nin en uzun pistini yaptıklarını kaydeden Yıldırım, "Sivas şenlendi. Sivasspor da coştu, yoluna devam ediyor. İnşallah şampiyon da olur. O zaman Sivas'ın keyfi bir başka olur" diye konuştu.

Yeni terminal binasının Sivas'ı en az 30 yıl ileri taşıyacağını vurgulayan Bakan Yıldırım, sadece ulaştırma alanında Sivas'a 6 yılda 1 milyar TL yatırım yaptıklarını açıkladı. Yıldırım, Yıldızeli'nden gelen öğrencilerin tören sırasında 'Bakan amca bize geçit yap' yazılı pankart astıklarını hatırlatarak, müsteşarına talimat verdiğini ve gereğinin yapılacağını ifade etti. Hizmetin bundan sonra da devam edeceğini belirten Yıldırım, 81 vilayete hizmet edeceklerini vurguladı. Yıldırım, "Oy verdik hizmet yap, oy vermedim hizmet yapma anlayışı asla bizim anlayışımız olmayacaktır" dedi.

Terminalin 700 günde tamamlanmasının öngörüldüğünü hatırlatan Yıldırım, bu sürenin çok uzun olduğunu belirterek, pazarlık için terminal binasının yapımını üstlenen Türkseven firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Murat Türkseven'i yanına çağırdı. Törene katılan vatandaşlara 'Ne kadar sürede bitmesini istersiniz?' diye soran Yıldırım, '300 gün' diyen vatandaşlara "İnsaf ya, burası kış memleketi hadi 500 günde bitirelim. Fit olun sezon başında burası hazır olsun" karşılığını verdi. Murat Türkseven de Bakan Yıldırım'ın 500 günlük teklifini kabul etti.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz ise, temeli atılan terminal binasının Sivas Havaalanı'na uluslararası bir nitelik kazandıracağını ifade ederek, bu terminalin Sivas için çok önemli bir adım olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım, yeni terminal binasının temelini attı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 18:43:39
Güncelleme :17 Nisan 2009 Cuma 20:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?