20
Nisan
2024
Cumartesi
SİVAS

Terminalde sona doğru...

Sivas Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminal Binası'nda çalışmalarda sona geldi.

23 Kasım'da görkemli bir törenle açılışı gerçekleştirilecek olan terminalde çevre düzenleme ve asfalt çalışmaları devam ediyor.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp devam eden faaliyetleri incelemek üzere Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal ve Mehmet Avcı ile yerinde inceleyerek, Sivas İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Başkanı ve aynı zamanda Terminal Dernek Başkanı Sedat Özata, Dernek Başkan Yardımcısı Metin Güvendi ve firma sahipleriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Başkan Ürgüp, şehrimiz adına övünülecek bir projeyi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Burada yapılan çalışmalar arkadaşlarımızın ve müteahhidimizin üstün gayretleriyle sürdürülüyor. Bir yılda böyle bir eser çıkması şehrimiz adına övünülecek müthiş bir başarıdır. Ben bu projede çalışan ve katkı sağlayan bütün arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Şehrimiz açısından çok önemlidir. Görüyorsunuz önü açıldı, binanın konumu ortaya çıktı. Asfaltlama faaliyetleri devam ediyor. İnşallah birkaç güne kadar bunlar bitecek. Burada büyük bir Ayna konseriyle açılışını hep beraber yapacağız. Burada yaptığımız en önemli iş, memleketimizin insanını ön plana çıkaran bir çalışma yapmamız oldu. Bu proje müteahhidiyle tamamen Sivaslıların bir projesidir. Kendi esnaflarımızın hiçbiri mağdur edilmemiştir. Herkes kendi yerini almıştır, bütün işletmeciler aynen yeni yapıya taşınmıştır. Bu önemli bir fedakarlıktır. Aslında bazı belediyeler bu projeleri yap, işlet, devret modeliyle yaptılar. Bizim bu uygulamayı yapmamamızın sebebi kendi esnaflarımızı koruma içgüdümüzden kaynaklanmıştır. Kendi esnafınızı koruduğunuz zaman, şehrinizi korumuş oluyorsunuz." İfadelerini kullandı.

Sivas İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Başkanı ve aynı zamanda Terminal Dernek Başkanı Sedat Özata ise; "Öncelikle terminalin buraya yapılması çok doğru bir tercih. Sivas'ta kavşakları düşünürsek bir tarafta Ankara-İstanbul, bir tarafta Erzincan-Erzurum, diğer tarafta da Malatya-Diyarbakır çevre yollarını düşünürsek orta noktada olduğu için terminalin yeri doğru bir karardır. Bir yıl içinde terminalimiz bitti. Ben Başkanımıza Sivas'a böyle bir terminal kazandırdığı için de çok teşekkür ediyorum. Sivas için hayırlı olsun diyorum. Başkanımız sağ olsun terminalin yapım aşamasında da sürekli bizim görüşlerimizi aldı. Muhteşem bir terminal, yani Anadolu'da böyle bir terminal yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2013 Perşembe 14:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?