3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Terör operasyonuna 7 tutuklama

Sivas'ta TKP/ML-TİKKO, TKİP ile MKP üyesi oldukları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 21 kişiden 7'si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Terörlü Mücadele Şubesi ekipleri, geçtiğimiz perşembe günü Sivas başta olmak üzere Ankara, Kayseri ve Sivas'ın Şarkışla ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

"Terör örgütüne eleman kazandırmak amacıyla faaliyetlerde bulundukları, KESK'in Ankara'da düzenlediği eylemlerde polise mukavemet suçlarına karıştıkları ve TKP/ML-TİKKO, TKİP ile MKP üyesi oldukları" iddia edilen 26 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan kişilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 1 kuru sıkı tabanca, göz yaşartıcı sprey, çelik cop, pankartlar ve çok sayıda yasak dijital yayın ele geçirilmişti.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen 26 kişiden 5'i ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, aralarında 1 doktor, üniversite öğrencileri ve 6 kadının da bulunduğu 21 kişi ise adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından 21 kişiden 8'i tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilenlerden Ü.G., C.K., O.Y., A.A., O.A., M.S. ve A.D. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada gözaltına alınan doktorun da savcılıkça serbest bırakıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 15:13:50
Güncelleme :19 Ocak 2009 Pazartesi 15:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?