5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

'Teröre lanet-askere destek' yürüyüşü

Sivas'ın Gemerek ilçesinde Cumhuriyet Üniversitesi Gemerek Meslek Yüksek okulu öğrencilerinin 'Teröre lanet-Askere destek' yürüyüşüne çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Gemerek Meslek Yüksek Okulu önünde başlayan yürüyüşte kız ve erkek öğrenciler ellerine aldıkları Türk bayrakları ile Gemerek Jandarma Komutanlığının önüne geldi. Burada şehitler anısına saygı duruşunda bulunan öğrenciler, İstiklal Marşını okuduktan sonra Cumhuriyet Meydanına yürüdüler. Sık sık terör örgütünü kınayan ve askere destek veren sloganlar atan öğrencilere, ilçe halkı da destek verdi.

Kimi evlerinden bayrak sallarken, kimi vatandaşlar da öğrenciler ile birlikte yürüyerek, slogan attı. Atatürk anıtı önüne gelen öğrenci ve vatandaşlar, yapılan hain saldırıları kınadıklarını ve askerin arkasında olduklarını belirterek, "Bizde görev istiyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde koymayacağız. Bize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız" dediler. Bu arada yürüyüşe taksicilerde araçlarına astıkları bayraklar ve kornalarla destek verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 12:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?