5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

'Teröriste değil okumak isteyene af'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Biz, teröriste af istemiyoruz. Biz, cinayet işleyenlere af istemiyoruz. Biz, okumak isteyenlere okulların kapılarını açmak istiyoruz" dedi.


Karayolu ile memleketi Sivas'a gelen Yazıcıoğlu, partililer tarafından Bölge Trafik Müdürlüğü önünde karşılandı. Ardından parti binasına geçen Yazıcıoğlu, meclisteki çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bunların en önemlilerinden birinin üniversite öğrencileri için af olduğunu kaydeden Yazıcıoğlu, 800 bin üniversite öğrencisini ilgilendiren affı, mecliste gündeme getirdiğini ve kendisinden sonra da bunu bazı partilerin meclise taşıdığını kaydederek, "Ben bu işaret fişeğini attıktan sonra diğer siyasi partiler de aynı konuda soru önergesi verdiler. Ama konu ile ilgili olarak YÖK ve Milli Eğitim Bakanı, karşı duruştalar. Sebebi de daha önce çıkan öğrenci affı ile ilgilidir. 'Yüzde 5 başarılı oldular' deniliyor. Yüzde 5 az bir şey mi" dedi. Öğrenci affını okumak isteyen gerçek öğrenciler için çıkarmak istediklerini vurgulayan Yazıcıoğlu, "Okumak istiyorum diyenin önünü kesmeyeceksiniz. Biz, teröriste af istemiyoruz. Biz, cinayet işleyenlere af istemiyoruz. Biz, okumak isteyenlere okulların kapılarını açmak
istiyoruz. Ne geliyorsa cehaletten geliyor. Bütün sıkıntılar bundan gelirken; okumak, aydınlanmak, ailesine, çevresine daha yararlı olmak isteyenlerin önünü açmak istiyoruz. Bu konuda tüm milletvekillerinden de destek istiyoruz" diye konuştu.


Açıklamanın ardından İl Genel Meclisi toplantısına geçen Yazıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin desteklenmesi gerektiğine vurguladı ve Sivas'ın sorunlarının giderilmesi konusunda İl Genel Meclisi üyelerinin desteğini almak gerektiğine kaydetti.


Toplantının sonunda meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Yazıcıoğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki gelişmelere değindi. Meclis olarak sınır ötesi hareket konusunda iktidara destek verdiklerini kaydeden Yazıcıoğlu, "Bize komşu haline gelmiş olan Amerika, kendisinin izni olmadan operasyon yapamayacağımızı bize dayattı. Şimdi bunun sonrasında şunu yapacaklar diye bakıyorum. Amerika istihbarat vermeye başladı. Gazetelerden bunu okuyoruz. Televizyondan bakıyoruz ve termal kameralardan teröristlerin konuşmalarını görüyoruz. Niye önce görmüyorduk? Niye vardı da vermiyordun? Şimdi görüyoruz. Niye görüyoruz? Çünkü Amerika istihbarat konusunda çok güçlü ve bize böyle terörist faaliyetlerini Ankara'dan seyrettirir. Biz de gayet rahat gider, operasyon yapabiliriz" dedi.


Amerika'nın bu bölgede yaptığı çalışmaları eleştiren Yazıcıoğlu, "Burada Amerika tekrar sempatik hale getirilecek. Bu arada da dikkat ederseniz, Barzani de sempatik hale getiriliyor. Barzani kuvvetleri PKK'yı kuşattı. PKK'lılar açıklamayarak, çok zor durumda olduklarını söylüyorlar. Ve önümüzdeki günlerde de üst düzey yöneticilerinden bir kaçını da bize verecekler. Bunlar Amerika'nın iti. Zinciri Amerika'nın elinde. Bunları verirken de Karayılan'ı verecekler diyorum. Adam kanser zaten. Ondan sonra Rıza Altun'u verecekler. Bizim öğrencilik yıllarımızda örgütün para işleriyle ilgileniyordu. Şimdi de örgütün para işleriyle ilgileniyor. Örgüte yanlış yaptığı için de örgüt tarafından yargılanıyordu. Bunlar, basına intikal eden ve bilinen şeylerdir. Yani birkaç defolu yöneticiyi bize vererek, kucağımıza yeni Apo'lar bırakacaklar. Peki verirlerse almayalım mı. Verirlerse elbet alacağız" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 05:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Baba IP: 91.55.82.xxx Tarih : 27.11.2007 12:04:09

Veriyolarsa hemen alalim baba memlekette kucaklar bos kalmasin hem apo itinede üc adam daha gönersinlerki dörtlü gurup poker pisti okey oynasin yoksa onlarinda her birine ayri bir imralimi acilacak Sayin baskanim bu sorulari memleketin adina hükümete ve idamin kaldirilmasinda imza atanlara sorarmisiniz?Eyer biz bukadar acizisek Nerede kaldi sanki tarih yok beceriksizisek neye yasiyoruz yad dizi ABD yönetiyorsa secimlere negerek var niye onca masraf ediliyor yada bunlarin hepsi laf biz bagimsisiz diyorlarsa ozaman boynumuzdaki bu urganda ne oluyor Benim kabullenemedigim teksey göz görerek kulak duyarak bu olaylara kayitsiz kalinmasi Eyar bu memleketi ugruna analarin atalarin baci kardeslerin Kürdünün Türkünün Alevisinin Sünnüsinin Lazinin Cerkezinin ve o bayrak altinda yasayan ve o topraklara kaniyla düsmüs her neferin Torunlari olarak Bir avuc eskiyayla basedemiyorsak Anamizdan emdigimiz süt bize haram olsun Eyer muhtac oldugumuz kudret gercekten damarlarimizdaki asil kandaysa ben bu olaylara göz yumanlarin kanindan süpe ederim .Sayin Baskanim siz hep Dimdik durdunuz ve yinede öylesiniz Memleketin senin Yaninda bir gurbetci olarak uc bin km öteden haberinizi okudum Allaha emanet olunuz Saygilarimla.