3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

TGB üyelerinden Clinton'a tepki

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Sivas Şubesi üyeleri, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Türkiye ziyaretini protesto ederek, Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesinin hesabını soracaklarını söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup adına TGB Sivas Şube Başkanı Hakan Sertan bir açıklama yaptı. Clinton'un Türkiye'ye gelmesinin dostça bir ziyaret olmadığını ileri süren Sertan, "Amerikan savaş çetesinin çaylak bakanı Hillary Clinton vatanımızda. Bu ziyaret dostça bir ziyaret değildir. Bu ziyaret Amerikan emperyalizminin Ortadoğu'daki hezimetini Türkiye'yle paylaşma amacı taşıyan bir ziyarettir" ifadelerini kullandı.

Clinton'un Irak'tan çekilecek Amerikan askerlerinin Türkiye'ye girmesinin altyapısını hazırladığını da ileri süren Sertan, "Bu senaryo ilk defa oynanmamaktadır. 2003 yılında yine Irak'ı işgal bahanesi ile 62 bin 500 Amerikan askerini Türkiye'ye sokmak istemişlerdir. Bugün çekilme adı altında Türkiye'ye girecek olan Amerikan askerlerini 2003'te ülkemize sokabilmek için varını yoğunu harcayan Başbakan, bugün maalesef bu talihsiz rolü bir daha oynamaktadır. 2003'te milletimizin iradesi ile bozulan bu tertip, bugün tekrar denenmektedir. Amerika, 4 Temmuz 2003 günü Süleymaniye'de askerimizin başına çuval geçirerek nefretini ortaya koymuştur. Bizler Atatürk'ün bıraktığı yerden emperyalizmi yok etme görevini devam ettiren Türk gençliği olarak ant içiyoruz. Türk askerimizin başına geçirilen bu çuvalın hesabını soracağız. Ant içiyoruz, Obama'ların, Hillary'lerin kafasına, Amerikan'ın kafasına bu çuvalı geçireceğiz. Çuval bitse, 87 yıl önce olduğu gibi denize dökeceğiz" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan üyeler, sessizce dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 21:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?