6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

THK'dan öğrencilere kavurma

Türkiye Hava Kurumu'na (THK) bağışlanan kurban etinden elde edilen 384 kilo kavurma, öğrencilere verilmek üzere okul müdürlerine teslim edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan teslim töreninde bir konuşma yapan THK Sivas Şube Başkanı Halil Işın, THK'nın, Atatürk döneminde kurulan ender kurumlardan biri olduğunu söyledi.

Kurumlarının, Türk havacılığının gelişimi ve sosyal konularda önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Işın, Kurban Bayramı'nda vekaleten kestirilen kurbanlıklardan elde edilen etin Et Balık Kurumu tarafından konserve kutularında paketlendiğini söyledi. Konserve kutularındaki kavurmanın bin tanesinin Sivas'a geldiğini vurgulayan Işın, Sivas merkezdeki 20 okula, 24'er paket verileceğini sözlerine ekleyen Işın, “Toplam 384 kilo olan kavurma paketleri 480 öğrenciye verilecek. Geri kalanı ise ilçelere gönderildi” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner ise THK'nın yaptığı sosyal desteklerin her kuruma örnek olduğunu belirterek, öğrencileri mutlu etmelerinden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından kavurmalar, okul müdürlerine teslim edildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 17:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?