6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

THK'nın 85. kuruluş yıldönümü

THK'NIN 85. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Türk Hava Kurumu'nun (THK) 85'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla THK Sivas Şube Başkanı Halil IŞIN ve yönetim kurulu üyeleri Vali Ali Kolat'ı ziyaret etti.

Türk Hava Kurumu'nun (THK) 85'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla THK Sivas Şube Başkanı Halil IŞIN ve yönetim kurulu üyeleri Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Vali Ali Kolat, "85 yıl önce Atatürk'ün emirleriyle 'Türk Tayyare Cemiyeti' adıyla kurulan Türk Hava Kurumu, ülkemizin güzide kurumlarından birisidir" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'İstikbal göklerdedir' sözüyle havacılığın önemine değindiğini ifade eden Vali Kolat, Atatürk'ün ileri görüşlülüğü sayesinde Türk Hava Kurumu'nun o dönemde kurularak bu noktalara geldiğini dile getirdi.

Türk Hava Kurumu çalışanlarının yaptıkları çalışmalarla ve gerçekleştirdikleri etkinliklerle, kurumun tanıtılmasına, havacılığın sevdirilmesine katkı sağladıklarını vurgulayan Vali Ali Kolat, "Yönetim olarak sizleri kutluyor ve nice 85 yıllara diyorum" şeklinde konuştu.

THK'nın kuruluşu ve gelişimi hakkında bilgiler veren THK Sivas Şube Başkanı Halil Işın, "Türk Hava Kurumu Sivas Şubesi olarak 29 Mart-07 Nisan 2010 tarihleri arasında bölgesel model uçak rehber öğretmen kursu ve 20 Mayıs-1 Haziran 2010 tarihleri arasında yine bölgesel olarak yamaç paraşütü başlangıç kursunu planlamış bulunmaktayız. Ayrıca okullarımıza yönelik model uçak başlangıç kurslarımız sürekli olarak devam etmektedir" dedi.

THK Sivas Şube Başkanı Işın, Atatürk'ün belirtmiş olduğu hedef doğrultusunda çalışmalarına şevkle devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

THK'NIN 85. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 17:20:00
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 17:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?